Бокс. Штутгарт (Німеччина). Наш Володимир Сидоренко успішно захистив титул чемпіона світу за версією WBA у найлегшій вазі.

Його суперником був Рікардо Кордоба з Панами. У березні минулого року боксери вже зустрічалися на ринзі, і тоді бій закінчився нічийним результатом. Нічиєю завершився й сьогоднішній двобій СидоренкоКордоба. Арбітр Гленн Філдман присудив перемогу нашому спортовцеві (117:111), а два інші Тед Гімза та Пол Артисст виставили однакові оцінки — 114:114.

Для Володимира Сидоренка бій із Кордобою став важким випробуванням. Панамець помітно додав у класі і намагався навязати Володимирові швидкий бій з постійними ударами на дистанції. Сидоренко успішно проводив серії, коли виходив на свою фірмову ближню дистанцію.

Зовні, завдяки добрій динаміці, Кордоба мав переконливіший вигляд. Але в нашого чемпіона замість «роботи» на публіку і арбітрів були реальні атаки й успішні удари. Ставши в лютому 2005 року чемпіоном світу, Володимир Сидоренко жодного разу не дозволив суперникам відібрати в себе титул.

Біатлон. Ханти-Мансійськ (Росія). Етап Кубка світу. У перегонах із масовим стартом перемогла шведка Елена Джонсон (1 промах) 39.26,11. Другою на фініші була українка Оксана Хвостенко: (1 промах) відставання +3.2. Третьою стала німкеня Катрін Хітцер — (1 промах) +16.4.

Стрільба з лука. Ізмір (Туреччина). ІХ чемпіонат світу у приміщеннях. Збірна України здобула шість нагород: дві золоті, дві срібні та дві бронзові.

Порадували наші юніори. В індивідуальних змаганнях звання чемпіона здобув Тарас Сенюк. Він став грозою для російських лучників. У чвертьфіналі Тарас переміг Дмитра Самойлова (117:112), у півфіналі Олексія Бєлова (117:115). У фіналі Сенюк, якому 9 березня виповнилося сімнадцять, був кращий ще від одного спортовця з Росії Рема Шакірова — 118:116.

Золотим став фініш українських юніорів у командному турнірі. Дмитро Шаматрин, Олександр Малушин і Тарас Сенюк у чвертьфіналі перемогли команду Великої Британії (233:228), у півфіналі й фіналі наші хлопці підтвердили переможний настрій, здолавши Норвегію — 233:218, а потім Італію — 233:223.

У змаганні серед юніорок Марина Веселовська виборола срібну медаль. У фіналі вона перемогла Соонамі Куулар — 109:114.

У змаганнях чоловіків срібним призером чемпіонату миру став Маркіян Івашко. У фіналі наш лучник програв (116:118) німцеві Себастьяну Роебергу. У жінок бронзову медаль одержала Тетяна Дорохова, котра після поразки в півфіналі від японки Нами Хаякави (111:113) перемогла у двобої за бронзу англійку Наомі Фолкард (115:112). Ще одну бронзову медаль в Ізмірі Тетяна Дорохова завоювала, виступаючи в командних змаганнях разом з Тетяною Бережною і Вікторією Коваль. Наші лучниці перемогли команду Нідерландів (228:216), у півфіналі поступилися німкеням (225:227), а в суперечці за третє місце перемогли туркень — 231:229.

Художня гімнастика. Київ. Міжнародний турнір «Кубок Дерюгіної» в рамках Кубка світу. Чудово виступила киянка Ганна Безсонова (на знімку), котра виборола три золоті медалі з чотирьох. Скакалка. 1. Безсонова (Україна). 2. Капранова (Росія). 3. Годунко (Україна). Обруч. 1. Безсонова. 2. Капранова. 3. Годунко. Булави. 1. Капранова. 2. Шлехт (Росія). 3. Безсонова. Стрічка. 1. Безсонова. 2. Канаєва (Росія). 3. Годунко.