У Рахунковій палаті України відбулося засідання спеціальної підгрупи з аудиту ліквідації наслідків природних і техногенних катастроф і радіоактивних відходів робочої групи EUROSAІ — вищого органу фінансового контролю європейських країн.

Як повідомили в прес-службі РП, таку спеціальну підгрупу було утворено за ініціативою Рахункової палати України під час ІV засідання робочої групи EUROSAІ в Люксембурзі з метою заохочення європейських вищих організацій фінансового контролю до активного проведення аудитів. Членами цієї групи також є Рахункова палата Азербайджанської Республіки, Європейського суду аудиторів, Вища палата контролю Республіки Польща, Рахункова палата Російської Федерації, Вищий аудиторський офіс Словацької Республіки, Федеральний аудиторський офіс Швейцарської Конфедерації.

Першочерговим завданням створеної підгрупи є проведення міжнародного координованого аудиту Чорнобильського фонду «Укриття» у 2007 — першій половині 2008 року з метою перевірки використання коштів країн-вкладників та донорів, спрямованих на ліквідацію наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Результатом проведення аудиту стане підготовка спільного звіту.