Завершився дводенний робочий візит Президента України Віктора Ющенка до Данії. Між нашими країнами підписано низку двосторонніх угод про співробітництво у сферах інвестицій і торгівлі, а також про спрощений порядок оформлення віз. Зокрема, меморандум про взаєморозуміння між державним Експортно-імпортним банком України і Експортно-кредитним фондом Данії. Реалізація положень меморандуму дасть можливість впровадити нову лінію кредитування й одержати до 400 млн. датських крон кредиту.

Для підтвердження взаємної заінтересованості сторін у підтримці інвестиційного співробітництва в різних секторах економіки було підписано угоду про співпрацю Державного агентства України з інвестицій та інновацій і Інвестиційного фонду Данії для країн Центральної і Східної Європи.

Крім того, сторони підписали угоду про співробітництво Торгової палати Данії і Торгово-промислової палати України. Угода покликана сприяти участі підприємств у міжнародних, національних і спеціалізованих виставках, ярмарках та інших інформаційних заходах, що проводитимуться в Україні та Данії.

Також уряди України і Данії підписали угоду про спрощений порядок оформлення віз, яка передбачає встановлення безплатного порядку оформлення віз окремим категоріям громадян України.

У ході церемонії підписання документів Віктор Ющенко заявив про потребу вдосконалити двосторонню правову базу і підкреслив, що підписані угоди це початок роботи. Для активізації україно-датських відносин також необхідно ліквідувати дефіцит взаємної інформації, що спостерігається сьогодні, вважає Віктор Ющенко.

На знімку: президент України Віктор Ющенко під час перебування з візитом у Данії зустрівся з Головою парламенту цієї країни Крістіаном Майдалем.

Фото Миколи Лазаренка (прес-служба Президента України).