Тиждень, що минає, був багатий на події. Об’єднана опозиція у понеділок після погоджувальної ради заявила, що не братиме участі в роботі сесії. Того самого дня вони зустрілися з Президентом країни.

Щоправда, уже через день опозиція з’явилася у парламенті. Однак не надовго. «Тарифне» протистояння виграла коаліція і прийняла в першому читанні зміни до Закону «Про житлово-комунальні послуги», які підготував народний депутат Ярослав Сухий. Хоча був і альтернативний законопроект, автори якого — Юлія Тимошенко і Ольга Бондар з фракції БЮТ.

У середу відбулася зустріч керівників держави —Голови Верховної Ради Олександра Мороза, Прем’єр-міністра Віктора Януковича та Президента Віктора Ющенка. За її підсумками, здавалося, сторони досягли компромісу. Як повідомила прес-служба глави держави, керівники владних інститутів домовилися сформувати спільну комісію, яка має напрацювати зміни до Основного Закону країни для вдосконалення державної влади. Окрім того, повідомлялося, що досягнуто згоди і щодо кандидатури міністра закордонних справ...

Однак з’ясувалося: компроміс виявився нетривким. Уже в четвер коаліція прийняла рішення перенести розгляд кандидатури Володимира Огризка на наступний тиждень. А прем’єр Віктор Янукович визнав, що не зміг умовити депутатів, які входять до коаліції. І натякнув: якби глава держави вніс іншу кандидатуру, то голосування було б результативним. І запропонував, щоб глава держави замінив кандидата на іншого. Проте Віктор Ющенко вже в Данії заявив, що замінювати Володимира Огризка не буде.

Бурхливою була реакція вчора на попередній звіт тимчасової спеціальної комісії, яка вивчає, куди поділися кошти, отримані від приватизації комбінату «Криворіжсталь». Одні народні обранці стверджували, що мільярди гривень були проїдені, інші, зокрема регіонал Михайло Чечетов, — що щезли.

Окрім того, увага багатьох оглядачів прикута до Харкова, де вчора мала відбутися зустріч народного депутата Давида Жванії з виборцями. Дехто прогнозує, що саме з цього міста і може розпочатися «весняний марш» на Київ. Схоже, нас очікує гаряча політична весна.