У першій міській гімназії, найпрестижнішому шкільному навчальному закладі області, спалахнув кіноскандал. Пятеро «просунутих» десятикласників спробували себе у ролі епатажних режисерів та акторів і на камеру мобільного телефону відзняли фільм непристойного змісту.

Тринадцятихвилинний «шедевр» його автори і виконавці поширили містом й розмістили в Інтернеті. Про «милі» забави діток поважні батьки, можливо, і не дізналися б, якби одна із допитливих матусь не впізнала на «картинках» своє чадо і не віднесла відеоролик на місцеву студію телебачення. Ось тоді й заметушився освітній істеблішмент, зацікавилися «кінотворцями» правоохоронні органи.

За словами начальника управління освіти міськвиконкому Анатолія Депутата, сувора догана це мінімум, що отримають директор та заступник з виховної роботи. Організаторів і виконавців ролей аморального відеоролика, певне, поставлять на облік у службі у справах неповнолітніх. До виключення з гімназії «талановитих дітей» справа не дійде, запевнили в елітному закладі.

Коментар підліткового психолога Світлани Завгородньої:

Антисоціальні вчинки 16-річних юнаків, плоди впливу низькопробного західного кінематографа, котрий заполонив кінотеатри і телебачення. Аморальні «художества» — це наслідки виховання й Інтернетом. Бездуховні, сповнені насильства фільми, котрі демонструють вітчизняні студії ТБ, викликають у підлітків, позбавлених нормального батьківського виховання, бажання наслідувати, попросту «мавпувати» побачене і почуте.

Інцидент у гімназії це не щось випадкове, поодиноке. Це сигнал морального неблагополуччя суспільства, про яке державні мужі вважають за краще мовчати. Хоча б скільки зверталися до них громадяни із закликами прибрати з телеекрана аморальний непотріб вони залишаються бездіяльні.

Черкаси.