Голова Верховної Ради Олександр Мороз, Премєр-міністр Віктор Янукович і Президент Віктор Ющенко домовилися створити єдину спільну комісію з удосконалення державної влади, яка, зокрема, готуватиме і зміни до Основного Закону. Про це повідомила прес-служба глави держави. Крім того, досягнуто згоди стосовно позитивного голосування по кандидатурі міністра закордонних справ і прийняття остаточного рішення про підвищення пенсій та заробітних плат без збільшення дефіциту державного бюджету.

Відкриваючи засідання Ради національної безпеки та оборони, Віктор Ющенко повідомив, що напрацювання конституційної комісії будуть внесені до парламенту як ініціатива Президента, після чого у Верховній Раді буде сформовано комісію, яка супроводжуватиме цей документ у вищому законодавчому органі. «Це хороша дорожня карта, яка дає відповідь на питання дисбалансу в системі влади», — зазначив глава держави. Сторони, за його словами, домовилися обєднати зусилля для контролю за реалізацією Універсалу національної єдності. Найближчим часом спеціальна комісія напрацює порядок реалізації найактуальніших пунктів Універсалу, які Голова Верховної Ради, Премєр-міністр та Президент визначили як першочергові та для реалізації яких потрібна спільна позиція всіх гілок влади. А ще керівники держави порозумілися щодо створення Національної ради з питань стратегічного розвитку країни.

Віктор Янукович також залишився задоволений зустріччю з Олександром Морозом і Віктором Ющенком. Після перемовин, як повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів, премєр заявив, що всі інститути влади дійшли порозуміння стосовно необхідності спільної роботи заради консолідації. А розроблені комісією пропозиції з розподілу повноважень між гілками влади в країні, наголосив він, будуть внесені до парламенту для затвердження.

Премєр також повідомив, що під час зустрічі досягнуто домовленості про проведення наступного тижня розширеного засідання Кабінету Міністрів за участю Голови Верховної Ради і Президента, під час якого будуть підбиті підсумки соціально-економічного розвитку України в 2006 році та визначені цільові програми на поточний рік.