Напередодні березневих свят заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко відвідав з робочою поїздкою місто Канів Черкаської області, де взяв участь в урочистому відкритті реконструйованого будинку культури.

Виступаючи на урочистостях, Микола Томенко відзначив, що, на жаль, уряд фактично зупинив фінансування реконструкції та будівництва всіх соціально-культурних обєктів у місті Каневі. Заступник Голови Верховної Ради також зауважив, що на відбудову Шевченківського національного заповідника в держбюджеті передбачено лише близько двох мільйонів гривень, тим часом загальна сума необхідних робіт перевищує 30 мільйонів гривень.

«З такими темпами державного фінансування у Каневі не можна буде відвідувати Шевченківський національний заповідник більш як 10 років. На тлі такої позиції влади приємно, що Черкаська обласна рада разом із Фондом соціальних інвестицій спільно працюють над покращенням стану обєктів всієї соціальної інфраструктури Канева, куди, особливо у березневі свята, приїжджають багато туристів. Так, завдяки їм відреставровано Канівський будинок культури, а наступними відновленими обєктами стануть школа-гімназія та міський парк», — зазначив Микола Томенко.

Він висловився за необхідність перегляду позиції уряду щодо фінансування соціально-культурних обєктів, зокрема міста Канева, та внесення відповідних змін до державного бюджету, щоб уже цього року можна було прискорити хід реставрації Шевченківського національного заповідника та відновлювати обєкти всієї соціальної інфраструктури міста. «Канів повинен стати не лише місцем ушанування памяті Тараса Шевченка, а й зразком високого рівня соціально-культурного розвитку в Україні», — переконаний заступник Голови Верховної Ради.