У Комітеті з питань соціальної політики та праці відбулися комітетські слухання «Про стан виплати заробітної плати на підприємствах, в організаціях та установах». Учасники слухань — народні депутати України, представники уряду, Секретаріату Президента, міністерств, інших органів виконавчої влади, об’єднань профспілок і роботодавців, науковці — обговорили дотримання вітчизняного законодавства з питань оплати праці, проблеми забезпечення вчасної виплати зарплати, вартості робочої сили та підвищення її конкурентоспроможності. Одним із шляхів поліпшення ситуації на ринку праці, на думку учасників слухань, є схвалення закону про мінімальну погодинну заробітну плату. На розгляді у Верховній Раді перебуває три законопроекти на цю тему — урядовий і у авторстві народних депутатів Юрія Мірошниченка та Ярослава Сухого, а також законопроект про підвищення життєвого рівня працюючого населення Олександра Мороза та Івана Бокого.

Комітет із питань аграрної політики та земельних відносин на виїзному засіданні на базі Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики обговорив стан законодавчого забезпечення державного контролю Держспоживстандартом України якості сільськогосподарської продукції, що ввозиться на митну територію України. У засіданні також взяли участь керівники та відповідальні представники Міністерства аграрної політики України, Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики, Міністерства охорони здоров’я України, Державної митної служби України. Вирішити проблеми, які виникають з продовольчим імпортом, має на меті внесений групою народних депутатів проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення якості імпортної сільськогосподарської продукції, який було винесено на обговорення учасників зібрання.

Учасники засідання Комітету з питань економічної політики розглянули проекти законів про основні засади охорони комерційної таємниці в Україні, внесений народним депутатом України Анатолієм Семиногою, про внесення змін до Цивільного та Господарського кодексів України про державну реєстрацію договорів комерційної концесії, внесений народним депутатом Олександром Фельдманом, доповнення до Закону України «Про концесії» щодо особливостей застосування концесійних угод для об’єктів права державної чи комунальної власності, що використовуються для здійснення діяльності з централізованого водо-, теплопостачання та водовідведення (у авторстві депутатів Олексія Кучеренка та Олександра Бондара).