Другий день роботи чергової сесії Севастопольської міської ради розпочався з пригоди: депутат міськради Віра Морозова заявила про те, що біля свого крісла вона знайшла розлиту ртуть.

У ході розгляду з’ясувалося, що задовго до початку сесії невідомий зателефонував черговій міськради і попередив про те, що в сесійному залі розлита ртуть. З якоїсь причини про дзвоник не було поінформовано голову ради, який відкрив роботу сесії строго за розкладом.

Після заяви В. Морозової оголосили перерву в роботі депутатів, надавши можливість обстежити приміщення фахівцям МНС, представникам правоохоронних органів.

Різні депутати по-різному оцінюють кількість розлитої ртуті: хтось каже про розбитий термометр, інший оцінює вагу рідкого металу в два кілограми. Найоб’єктивнішою неофіційною інформацією слід визнати зафіксований свідками факт: в одному місці вони нарахували тридцять характерних кульок розміром менше горошини і велику кількість дрібніших. З цього випливає висновок, що йдеться не про градусник, або принаймні не про один.

У кулуарах сесії висувають різні версії того, що сталося. Одна з них: другого дня своєї роботи депутати мали розглядати земельні питання, і комусь хотілося перешкодити цьому процесу.

Після годинної перерви сесія продовжила роботу.

Севастополь.