Учора студенти Київського національного економічного університету (КНЕУ) обирали майбутні професії. На вже традиційну для вузу акцію — День кар’єри — з’їхалися 37 провідних компаній-роботодавців. Вони збирали резюме та анкети у всіх охочих і просто тут проводили співбесіди з найбільш цікавими кандидатами.

— Бачите, який ажіотаж? І ще прийде багато людей, — вказує на натовп студентів, що зібралися біля яскравих стендів, ректор університету Анатолій Павленко. — Наші випускники мають неабиякий попит на ринку праці, адже ми готуємо справжніх фахівців.

І справді, колишні студенти КНЕУ обіймають керівні посади і на вітчизняних, і на іноземних підприємствах, у філіях зарубіжних корпорацій, а також великих українських банках.

— Найчастіше студентів цікавить саме практика: це і робота протягом навчання, і стажування з подальшим працевлаштуванням, — розповідає представник НАДРА-банку Лілія Бородіна. — У нас уже працюють випускники КНЕУ і доволі успішно.

На цьогорічній акції НАДРА-банк планує знайти ще більше молодих спеціалістів і запропонувати вільні вакансії. Така само мета в компанії «Союз-Віктан». До речі, їх стенд особливо популярний серед студентів. Оковитої там не наливають, але й без неї розкручений бренд привертає увагу молоді.

— Ми надрукували 200 анкет, та їх практично всі розібрали. Такого ми не очікували, — зізнається Оксана Краснощек, начальник служби персоналу компанії.

Особливо активні у своїх спробах сподобатися потенційним роботодавцям студенти третього—п’ятого курсів. Для них День кар’єри — чи не єдина можливість отримати об’єктивну інформацію про потребу в тих чи інших фахівцях.

— Мені час уже замислитися над майбутньою професією, бо навчаюся на четвертому курсі юридичного факультету, — розповіла студентка Олена. — Тож залишаю своє резюме, може, десь і пощастить.

І якщо вірити успіхам щорічних кар’єрних акцій, так воно неодмінно і станеться.

На знімку: ректор КНЕУ Анатолій Павленко зі студентами університету.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.