Якщо не буде досягнуто погодженості у діях між гілками влади і політичними силами, Президент України

зініціює проведення референдуму зі змін до Конституції. Про це Віктор Ющенко заявив під час зустрічі з представниками фракцій «Наша Україна» і БЮТ.

«Я є прихильником того, щоб спитати народ стосовно ключових тез конституційних змін», — сказав Президент. Глава держави висловився за те, щоб обговорення змін до Основного Закону винести зі стін Верховної Ради і створити робочі комісії, до яких увійшли б (окрім народних депутатів) громадські діячі, журналісти, юристи.

На засіданні фракцій «Наша Україна» і БЮТ ухвалили заяву про спільні дії і вимоги до антикризової коаліції. Серед вимог, зокрема, створення конституційної комісії поза межами парламенту; винесення на всеукраїнський референдум питання про форму державного правління в Україні; негайне ухвалення закону про денонсування тієї частини угоди про Єдиний економічний простір, що стосується створення наддержавного органу в цій структурі.

«Сьогодні всім політичним силам, владним інститутам украй необхідно вдатися до негайних заходів, без реалізації яких ми можемо втратити незалежну українську державу вже найближчим часом», — йдеться у заяві.