Антон, студент

От учора ввечері була така ситуація: посварився з другом. Там без матюка не обійтися. А взагалі, лаятися недобре. Іноді навіть мені неприємно, коли молоді люди просто так вставляють його поміж слів.

Дарина, учасниця рекламної кампанії

Я взагалі намагаюся не матюкатися. Виросла в культурній родині, нас із братом такого батьки, звичайно, не вчили. Адже все залежить від виховання. Хоча в такі моменти, коли на душі погано або хтось дуже сильно «дістав», такі слова прослизають.

Михайло, менеджер проектів

Напевно, матюк виправданий у якихось дуже екстремальних ситуаціях. Я навіть не пригадаю, коли востаннє матюкався. Хоча таке буває й у мене, як у кожної нормальної людини.

Світлана, науковий співробітник Інституту теплофізики

Я вважаю, що матюк в жодних ситуаціях не можна виправдати. Сама за собою такої звички не помічала та й у друзів своїх також. І навіть коли в моїй присутності хтось починає лаятися, я обов’язково роблю зауваження. Потім зазвичай це більше не повторюється.

Андрій, студент

Я вважаю, що брутально лаятися, по-перше, — некультурно, а, по-друге, — просто неетично. Хоча бувають ситуації. Наприклад, я граю в баскетбол, і під час гри, коли щось не виходить, нецензурні слова з’являються в моїй лексиці. На емоціях це все, звичайно.