Парламент і уряд докладатимуть усіх зусиль, щоб Україна була інвестиційно приваблива. На цьому наголосив Голова Верховної Ради Олександр Мороз на вчорашній зустрічі з делегацією американського банку «Мерілл Лінч».

Серед перспективних напрямів глава парламенту назвав транспортне будівництво і використання транзитних можливостей України, реформування енергетичного сектору, зокрема, модернізацію генеруючих потужностей, розвиток виробництва альтернативних видів палива.

Олександр Мороз зазначив: ситуація в країні «контрольована і буде політично стабільною», що надзвичайно важливо, бо йдеться про умови стабільного економічного розвитку держави. Виходячи з економічних показників останніх двох місяців, додав Голова Верховної Ради, ми маємо всі підстави для оптимізму.

Керівник делегації, керуючий директор «Мерілл Лінч» Самір Атассі поінформував, що мета візиту делегації — проведення низки зустрічей для вивчення інвестиційних можливостей України та її фінансових ринків. Він висловив сподівання, що діяльність «Мерілл Лінч», який добре представлений в Україні, розширюватиметься.

Ведучи мову про відносини з Європейським союзом, Олександр Мороз нагадав про початок переговорів з нової поглибленої угоди про співпрацю з ЄС. За його словами, після входження України до СОТ буде вирішено питання про створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом. «Такий алгоритм підтримується і європейською стороною», — підкреслив глава парламенту. Він також наголосив на важливості стабільних україно-російських відносин у газовій сфері, зазначивши, що це важливо і для європейської сторони.