Без зайвих слів

Бокс. Мангейм (Німеччина). Зал «SPA». Киянин Володимир Кличко успішно провів захист титулу чемпіона світу за версією ІBF у надважкій вазі, перемігши технічним нокаутом у другому раунді американського боксера Рея Остіна.

Глядачі ще перед боєм палко вітали українця. Вони не дуже чемно реагували на державний гімн США. А от наш, котрий проспівала Руслана, зал слухав затамувавши подих. Про велику популярність братів Кличків у Німеччині, де їх вважають своїми, годі й казати. У першому раунді Володимир боксував спокійно й упевнено, провівши розвідку. Хоча двічі лівою він влучив у Остіна, котрий перед боєм багато і некоректно висловлювався про чемпіона.

У другому раунді Володимир одразу пішов уперед, бив сильно і жорстко. А коли секундомір відлічив 1 хвилину 27 секунд, Кличко притиснув Остіна до канатів і завдав важкого бомбардування суперникові. Спочатку в голову Остіна влучив удар лівою, а слідом за ним — два аперкоти також лівою. Американський боксер мов підкошений завалився на підлогу рингу. Суддя миттєво припинив бій, зафіксувавши перемогу українця.

На знімку: першим з перемогою брата привітав Віталій.

Фото з сайта братів КЛИЧКІВ.

Прийматимемо узбеків

Футбол. Національні федерації Узбекистану й України домовилися про проведення товариського матчу між національними збірними 22 серпня в Києві. Цей матч відбудеться вже після Кубка Азії і стане початком підготовки збірної Узбекистану до відбірного турніру Кубка світу—2010, котрий стартує майбутньої весни.

А перший офіційний матч у рамках відбірного раунду Євро—2008 підопічні Олега Блохіна 24 березня зіграють проти збірної Фарерів на її полі. Через чотири дні в Одесі українські футболісти прийматимуть команду Литви. До речі, цей матч обслуговуватиме бригада арбітрів з Німеччини на чолі з Флоріаном Майєром.

Вигравай і до Лондона вирушай!

Футзал. За кілька днів стартує ІІ Всеукраїнський шкільний чемпіонат «DJUІCE-ГОЛ» серед учнів 7—9 класів загальноосвітніх шкіл країни. Ідея проведення заходу належить стильному молодіжному мобільному бренду DJUІCE. Організаційним партнером проекту виступає Комітет з фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України.

На старт вийдуть збірні з понад двох тисяч шкіл з усіх регіонів. Проти минулого року географія чемпіонату розширилася з 25 міст-учасників до 61. Для зручності всіх учасників розділено на чотири регіональні групи: західна (з центром у Тернополі), східна (Донецьк), південна (Миколаїв) і північна (Київ). Чемпіонат проходитиме з 17 березня по 12 травня у шкільних спортивних залах поетапно.

Перший — «кваліфікаційний (17—18 березня) серед усіх зареєстрованих команд у згаданому 61 місті одночасно; другий — «міський» (14—15 квітня) серед колективів, котрі здолали стартовий етап; третій — «регіональний» (28 квітня) у спеціальних залах центральних міст чотирьох регіональних груп серед переможців міських змагань (у Миколаєві — 17 команд, Тернополі та Києві — по 16, Донецьку — 12); четвертий — «фінал» (12 травня) у Києві серед чотирьох команд-переможців регіонального етапу.

Чемпіонат проводиться відповідно до чинних правил ФІФА з футзалу. І не біда, якщо комусь із хлопчиків не вдасться зіграти у фінальній зустрічі на столичному майдані Незалежності. Під час кожного етапу юні футболісти отримуватимуть різноманітні подарунки: футболки, гетри, бейсболки, напульсники, спортивну форму та сумки. До речі, школи, в яких пройдуть кваліфікаційні та інші змагання, одержать спортивний інвентар. А фіналісти заслужені призи — мобільні телефони, фотоапарати, комп’ютери. Головний приз для переможців — туристична подорож до Лондона.

Знадобилося третє «побачення»

Баскетбол. Кубок ФІБА. Серія до двох перемог за вихід до «Фіналу чотирьох». «Азовмаш» (Україна) — АЕЛ (Кіпр). 88:63 і 79:85. Третій поєдинок відбудеться завтра в Маріуполі.