У середу, 14 березня, Верховна Рада розгляне питання про тарифи на житлово-комунальні послуги. Як повідомив на прес-конференції заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко, таке рішення було ухвалено після дискусії на погоджувальній раді.

Водночас М. Томенко зауважив: поки що в парламенті зареєстровано лише депутатські законопроекти про обмеження зростання житлово-комунальних тарифів, а пропозицій уряду немає. Якщо Кабмін до середи подасть відповідний законопроект, це питання розглядатимуть у парламенті.

За словами М. Томенка, у Верховній Раді вже є повторне подання Президента України про призначення міністром закордонних справ Володимира Огризка. А подання стосовно кандидатури Віктора Короля на посаду голови СБУ ще немає. М. Томенко переконаний: «Якщо хочемо затвердити ці кандидатури, голосування має відбутися після консультацій Президента України, Голови Верховної Ради та прем’єра».

Зареєстровано в парламенті, повідомив М. Томенко, і законопроект депутата-регіонала Василя Кисельова, що передбачає одночасне проведення дострокових парламентських і президентських виборів, однак на порядку денному його немає. Бо, як зауважив заступник Голови Верховної Ради, позиція керівництва парламенту така: не можна виносити на голосування документи, в самому тексті яких є норми, що порушують Конституцію України.

Відповідаючи на запитання «Голосу України» про ймовірне блокування роботи парламенту, М. Томенко зауважив: це справа опозиції — блокувати чи застосовувати інші дозволені засоби політичної боротьби. Він не виключив, що, можливо, буде застосовано тактику блокування.

Цього тижня Верховна Рада планує розглянути в першому читанні ще один цікавий законопроект — про підготовку проведення 2012 року в Україні чемпіонату Європи з футболу. М. Томенко зауважив, що остаточне рішення про проведення цих змагань має бути прийнято 17—18 квітня. А до того часу парламент має ухвалити відповідну законодавчу базу.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.