Лідери фракцій «Наша Україна» та БЮТ В’ячеслав Кириленко і Юлія Тимошенко після погоджувальної ради в інтерв’ю журналістам заявили, що опозиція висуває низку вимог, без виконання яких нормальна робота парламенту буде неможлива.

Це, зокрема, відставка міністра внутрішніх справ Василя Цушка і Генерального прокурора Олександра Медведька, позбавлення депутатських повноважень тих парламентаріїв, які були у складі цих двох фракцій, але увійшли до антикризової коаліції, невідкладний розгляд законопроектів про зростання мінімальних зарплат і пенсій, про заборону підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, ринок землі тощо. Опозиція також має намір звернутися до Президента України Віктора Ющенка з пропозицією зініціювати указом проведення всеукраїнського референдуму про визначення форми правління у державі — парламентської чи президентської — і створення конституційної комісії, яка, за словами Ю. Тимошенко, «покладе край конституційній реформі».

Об’єднана опозиція також має намір звернутися до глави держави з проханням не підписувати ті закони, які були ухвалені у парламенті лише коаліцією без голосів демократичних сил.

Зранку лідерка БЮТ, за її словами, мала зустріч з Президентом України Віктором Ющенком. Ю. Тимошенко повідомила, що головною темою цієї зустрічі була «консолідація всіх демократичних сил на чолі з Президентом, щоб запобігти трагічному розгортанню обставин» та пошуки шляхів об’єднання всіх демократичних сил, щоб «поставити бар’єр узурпації влади антиукраїнськими силами».

«Якщо виникне необхідність забезпечити роботу парламенту, ми це зробимо», — у свою чергу заявив в інтерв’ю журналістам заступник голови фракції Партії регіонів Василь Кисельов, відповідаючи на запитання, чи й надалі блокуватимуть коаліціянти трибуну парламенту. При цьому депутат уточнив, що коаліція не блокує, а сприяє роботі парламенту. Ще один депутат-регіонал, Михайло Чечетов також запевнив: «Ми не дамо ані руйнувати майно, ані порушувати нормальну роботу парламенту, а забезпечимо найвищий рівень демократії, коли точка зору кожної політичної сили відстоюється інтелектом і логікою».