На адресу Всеукраїнської футбольної асоціації студентів (ВФАС) надійшов лист із Європейської асоціації студентського спорту, в якому йдеться про рішення виконкому цієї організації про проведення в Києві VІ чемпіонату Європи з футболу серед студентів. Українську заявку визнано кращою серед таких документів з інших держав Європейського союзу. Отож влітку наступного року ми прийматимемо 32 студентські команди — 16 чоловічих і стільки само жіночих.

Згідно з регламентом змагань дві вітчизняні чоловічі та одна жіноча команда потрапляють до фінальної частини автоматично, як господарі турніру. Нагадаємо, що цього року на таких змаганнях участь братимуть два українські колективи, котрі за підсумками чемпіонату України (фінал відбудеться 28—31 травня в Івано-Франківську) посядуть два перші місця.

Наш студентський футбол отримав історичний шанс гучно заявити про себе на європейській арені, каже перший віце-президент ВФАС, заслужений тренер України Олег Первушкін. Сподіваємося, що наша перемога в тендері позитивно вплине на імідж України у світлі її боротьби разом із Польщею за право проведення Євро—2012. Ми зможемо вкотре довести, що здатні організовувати турніри найвищого ґатунку на території нашої країни. Змагання проходитимуть у Києві, бо тут є чудові стадіони НТК ФФУ імені Віктора Банникова, «Динамо» та «Оболонь».

Матимемо змогу запропонувати учасникам не лише гідні умови для підготовки до змагань, а й надати можливість ознайомитися з історичною спадщиною. Але найголовніше те, що проведення чемпіонату Європи з футболу серед студентів у Києві сприятиме подальшому розвиткові студентського футболу в нашій державі. Факти свідчать, що майже в усіх країнах світу саме студентський футбол є резервом для професіональних футбольних клубів.