Юлія Тимошенко провела прес-конференцію, присвячену підсумкам візиту до США. Вона вважає, що тільки нова редакція Конституції та дострокові вибори до Верховної Ради допоможуть вийти країні з політичної кризи.

Мета візиту лідера опозиції до США складалась із двох частин. Першою, повідомила Юлія Тимошенко, є те, що «сьогодні у демократичного світу виникло певне нерозуміння того, що зараз відбувається в Україні». Зокрема, за її словами, це стосується «дивних заяв відносно вступу України до Єдиного економічного простору, що є незрозумілим для більшості країн світу». Лідер БЮТ також повідомила, що «світу незрозуміло, як можна постійно не виконувати положення Конституції, як можна взагалі ігнорувати положення законів».

«Друга складова полягала в тому, що сьогодні наша команда бачить глибокі загрози в подіях, які розгортаються в енергетичному секторі України», — повідомила лідер БЮТ. І висловила занепокоєння діяльністю компанії «Росукренерго», а також зазіханням на українську газотранспортну систему. «Ми вважаємо, все, що робиться сьогодні в енергетичному секторі України, має прямий вплив на енергетичну безпеку України», — зазначила вона.

«Всі ці тези були донесені до демократичних кіл та керівництва США, щоб у світі зрозуміли події, які відбуваються в Україні, і щоб Україну не викреслювали зі списку країн демократичного розвитку, які йдуть шляхом європейських традицій», — заявила Юлія Тимошенко.