Хоч наша пісня й переживає кризу, є окремі її лицарі, котрі не згодні із таким станом справ. До такої когорти людей належить і композитор та поет народний артист України Анатолій Матвійчук. А доказом того є його шоу-програма «Полустанок любові-4», нещодавно показана у столичному палаці «Україна».

...Залишається кілька хвилин до того, як концерт Анатолія Матвійчука вирушить з «Полустанку любові». Йдуть останні приготування. Атмосфера концертного залу обіцяє, що вечір має бути вдалим й видовищним. Зрештою, очікування справджуються. Та й не може бути інакше, адже Анатолій — не лише професійний співак, а й щира дотепна людина, яка любить свою роботу і віддає їй часточку себе, свою душу. Таких у нас, та й не тільки в нас, досить мало. Доки розв’язують несподівані проблеми із музичною апаратурою, Анатолій читає свої вірші, пересипаючи їх веселою усною філософією.

У програмі звучали нові й старі пісні Матвійчука у виконанні подружжя Білоножків, квартету «Гетьман» та інших артистів. Співав і сам автор: «Друзі мої», «Муза», «НЛО», «Моріка», «Душа поета», «Начальник» та інші свої твори.

В Анатолія Матвійчука якось дивно виблискують очі: чи то він грип десь підхопив, чи то в нього радість від спілкування з глядачами. Ймовірніше — друге. Сподіватимемося, що то не останній концерт нашого улюбленця. А лише вдала й чудесна інтродукція.

Фото Юрія ВЕНГЕРЕША (з архіву «Голосу України»).