Екс-президент України Леонід Кравчук має намір найближчим часом надіслати Голові Верховної Ради, Прем’єр-міністру і главі держави план дій з урегулювання політичної ситуації. Про це один із лідерів СДПУ (о) заявив на прес-конференції.

«Я підготував план дій для створення передумов позитивного розв’язання конституційного процесу, для створення відповідної політичної аури в суспільстві, відповідних дій гілок влади і відповідних кроків назустріч одне одному лідерів держави», — зазначив він.

Нині, на переконання Леоніда Кравчука, всі гілки влади у своїх суперечностях зайшли надто далеко.

План дій, повідомив екс-президент, складається з двох сторінок і містить «абсолютно конкретні речі». Екс-президент також негативно поставився до ініціатив деяких політичних сил провести дострокові парламентські і президентські вибори. За його словами, якщо таке рішення буде прийнято, воно суперечитиме Конституції України. «Це небезпечно — вийти сьогодні з-під влади закону», — переконаний Л. Кравчук.

Він розкритикував дії опозиції і провладних політичних сил, які заявляють про можливість дострокових виборів. Екс-президент назвав незрозумілою таку ситуацію з огляду на те, що Віктор Ющенко і Віктор Янукович неодноразово закликали до пошуку компромісу для урегулювання кризи, що склалася.