Плавання. На чемпіонаті світу з водних видів спорту в Мельбурні у складі збірної українських плавців мають виступити 25 спортсменів. Про це кореспондентові «Голосу України» розповів перший віце-президент ФПУ Андрій Власков (на знімку). З них 21 учасник змагатиметься у 50-метровому басейні. До речі, це не стаціонарна споруда для водних видів, а великий спортивно-розважальний центр. В ньому і збудують тимчасову ванну. А четверо представників України (Ігор Червинський, Олександр Безуглий, Наталя Самородна, Світлана Расторопова) вийдуть на старт марафону на відкритій воді.

До Австралії наші спортовці поїдуть двома групами. Перша — через Японію (брала участь у відкритому чемпіонаті цієї країни, 3—4 березня): Олег Лісогор, Андрій Сердинов, Валерій Димо, Сергій Адвена, Андрій Олійник, Сергій Бреус, Ірина Амшенникова, Юлія Підлісна, Анна Хлістунова. Планувалося, що в цій групі буде і Яна Клочкова, але лікарі наполягли на тому, щоб вона залишилася в Києві.

З Японії згадана група вирушить до Австралії. Там до неї приєднаються інші «збірники»: Ігор Борисик, Олександр Волинець, Сергій Фесенко, Юрій Єгошин, Олександр Ісаков, Олександр Цепух, Катерина Зубкова, Ганна Дзеркаль, Оксана Серикова, Наталя Худякова і Дарина Степанюк.