Вихователям дитсадків не доплачують

Прохання допомогти працівникам освіти — вихователям дитячих садків міститься у листі, який надійшов з Лохвиці Полтавської області.

Автори порушують проблеми:

1. чому основному вихователю дитсадка не доплачують за керівництво групою, як учителю за класне керівництво?

2. чому вихователям не платять за оформлений кабінет (групову кімнату), за який вони відповідають?

3. чому за звання, наприклад вихователь-методист, працівники дитсадка отримують лише 15,50 грн., а для цього потрібні і досвід, і знання?

4. чому відпустка у вихователів дитсадків на 14 днів менша, ніж у інших освітян?

Автори листа звертають увагу Міністерства освіти, Верховної Ради, Кабінету Міністрів на різницю в оплаті праці, в умовах роботи вихователів, учителів з провінції та освітян із столичних і обласних навчальних закладів.

Прості люди не зовсім уже вірять тим обіцянкам, які партії давали перед виборами і проявляють при цьому певну апатію, йдеться у листі. Поступово у суспільстві складається думка, що змішана або мажоритарна система виборів все-таки була б дійовішою (бо раніше люди знали, до якого обрання можна звернутись у своєму виборчому окрузі). А тепер за списками партій пройшли такі депутати, що напевне і трьох слів доладно не можуть зв’язати.

І ще одне, що турбує освітян та й лікарів, робітників, — це призначена пенсія порівняно з тією, що отримують пенсіонери із силових структур і держслужбовці.

У державі треба формувати середній клас, бо це політична й економічна основа стабільності будь-якого суспільства.

Автори листа закликають, аби з високих державних трибун підтримали їхні прохання.