У Броварському районі відкрито філію Всеукраїнського народного університету українознавства, який діє при товаристві «Знання». Це стало можливим завдяки налагодженій співпраці цієї організації та районної держадміністрації. Вона закріплена спільною угодою, якою передбачено проведення науково-просвітницьких заходів товариства на районному рівні — за місцем роботи, навчання і проживання громадян району. Заняття проводитимуть раз на місяць за участю районного активу та лекторської групи університету — відомих вчених, державних діячів. А студентами філії будуть вчителі, директори шкіл та підприємств району, які після проходження спеціальної підготовки передаватимуть отримані знання членам своїх колективів.

Відповідальний секратар координаційної ради народних університетів українознавства товариства «Знання» Анатолій Мартинюк зазначає:

— Це для нашої організації традиційна форма роботи, яка активно використовувалася раніше. Тож ми маємо великий досвід і плануємо скористатися ним зараз. Слухачам філії, як і всього університету, надаватиметься широкий спектр знань з теорії, методології і стратегії творення України в усій її величі й складності, з формування української мовної особистості, історії нашої країни в іменах, нових документах і фактах, особливостей нинішньої європейської та євроатлантичної інтеграції країни тощо.

Районна філія нашого університету в Броварському районі — перша в країні. А відкриття її стало можливим за розуміння і підтримки, на мою думку, справжнього патріота України, голови райдержадміністрації Миколи Діденка. Ми раді, що в його особі зустріли людину, службовця, який справді працює для людей. І наскільки нам відомо, в районі справи поліпшуються на краще.

Заняття, які проводитимуть у філії популярною і доступною мовою, з демонстрацією нових наочних посібників, стануть ще й джерелом духовного спілкування та збагачення слухачів. А це так потрібне зараз, як протидія насиллю, жахам, демонстрації негативів чужорідної культури, що пропагується нині на телеекранах, у деяких закладах дозвілля.

Київська область.