Про це вчора повідомив Прем’єр-міністр України Віктор Янукович, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів. На ньому урядовці розглянули проект змін до державного бюджету нинішнього року. «Рівень поліпшення буде вищий, ніж планувалося», — підкреслив прем’єр.

За його словами, рівень зарплат і пенсій до кінця року досягне 81 відсотка до прожиткового мінімуму для працездатного населення. З 1 жовтня мінімальну зарплату планується встановити на рівні 460 гривень. Віктор Янукович підкреслив: зарплата вчителів і медиків цього року зросте на 200 гривень. Хоча, наголосив Прем’єр-міністр, уряд розуміє, що це — не межа, і працюватиме в цьому напрямі далі. Цього вдалося досягти завдяки високим темпам зростання економіки. Глава уряду відзначив, що завдяки цьому вдалося збільшити збір податків. А отже, збільшити витрати бюджету на 7,2 мільярда гривень. «Ці кошти підуть в основному на підвищення зарплат і пенсій», — наголосив прем’єр.

З 1 квітня, сказав В. Янукович, мінімальна пенсія збільшуватиметься на один відсоток порівняно з прожитковим мінімумом. Уряд планує з 1 жовтня встановити її розмір на рівні 415 гривень. А для цього Пенсійному фонду додатково буде виділено 2,6 мільярда гривень.

Окрім цього, законопроект передбачає надання 400 мільйонів гривень дотацій для «вирівнювання фінансового забезпечення місцевих бюджетів». Ще 200 мільйонів уряд виділяє на розвиток інфраструктури регіонів.

Зросте соціальна захищеність інвалідів, окремих категорій працівників органів внутрішніх справ. Додаткові кошти надійдуть на зміцнення медицини, розвиток науки і техніки, підготовку українських спортсменів.