справа 2 А-153/07 р.

14 лютого 2007 року                                          м. Мукачево

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

в складі головуючого судді — Заборовського В. С.

при секретарі — Продай М. В.

за участю прокурора — П’ятка Р. З.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Мукачево справу адміністративного провадження за позовом Кріль Ігора Івановича до Верховної Ради України про визнання протиправними дії та визнання відсутності компетенції (повноважень)

ВСТАНОВИВ:

Кріль І. І. звернувся до суду із зазначеним позовом. В позовній заяві просить визнати протиправними дії Верховної Ради України по прийняттю Закону України «Про Кабінет Міністрів України» (проект 2325) та визнати відсутність компетенції (повноважень Верховної Ради України на прийняття Закону України «Про Кабінет Міністрів України» (проект 2325).

Представник Кріля І. І. Фогель І. Я. звернувся до суду з клопотанням про відкликання позовної заяви, залишення її без розгляду та скасування заходів забезпечення позову.

Відповідно до вимог п.5 ч. І ст. 155 КАС України, якщо надійшло клопотання позивача про відкликання позовної заяви суд своєю ухвалою залишає її без розгляду.

Таким чином, клопотання представника Кріль І. І. Фогель І. Я. слід прийняти, а позовну заяву залишити без розгляду.

Слід також скасувати в порядку ст. 118 КАС України заходи забезпечення позову та визнати нечинною ухвалу судді Мукачівського міськрайонного суду від 22 січня 2007 року про заходи забезпечення позовної заяви Кріль І. І.

Керуючись ст. 118, п.1 ч. І ст. 121, п.5 ч. І ст. 155 КАС України,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника Кріля І. І. Фогеля І. Я. про відкликання позовної заяви про залишення її без розгляду, скасування заходів забезпечення позову та визнання незаконною ухвали про забезпечення позову задоволити.

Позовну заяву Кріль Ігора Івановича до Верховної Ради України про визнання протиправними дій та визнання відсутності компетенції (повноважень) залишити без розгляду.

Заходи забезпечення позову у вигляді:

- заборони Голові Верховної Ради України підписувати Закон України «Про Кабінет Міністрів України», прийнятий на засіданні Верховної Ради України 12.01.2007 року;

- заборони Верховній Раді України, її апарату, управлінням та службам, посадовим та службовим особам, будь-яким іншим фізичним чи юридичним особам, в тому числі органам державної влади та місцевого самоврядування, подавати для опублікування Закон України «Про Кабінет Міністрів України», прийнятий на засіданні Верховної Ради України 12.01.2007 року; заборони редакціям газет «Голос України», «Урядовий кур’єр», редакціям друкованих видань «Офіційний вісник України», «Відомості Верховної Ради України», будь-яким іншим фізичним чи юридичним особам, в тому числі органам державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, опублікувати Закон України «Про Кабінет Міністрів України», прийнятий на засіданні Верховної Ради України 12.01.2007 року — скасувати. В зв’язку з скасуванням заходів забезпечення позовної заяви визнати ухвалу судді Мукачівського міськрайонного суду від 22 січня 2007 року про заходи забезпечення позовної заяви Кріль І. І. до ВР України про визнання протиправних дій та визнання відсутності компетенції (повноважень) нечинною.

Заява про апеляційне оскарження ухвали може бути подана на протязі 5 днів, апеляційна скарга на протязі 10 днів, в апеляційний суд Закарпатської області.

* (Подано мовою оригіналу).