Такою була тема прес-конференції голови підкомітету з питань ЖКГ Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, народного депутата України Олексія Кучеренка. Він підкреслив, що тарифну кризу неможливо вирішити лише ухваленням якогось одного «проривного» закону, а розрізнені законодавчі акти, що їх пропонують різні політичні сили, тільки погіршують та ускладнюють ситуацію.

Олексій Кучеренко ознайомив журналістів з новою концепцією ціноутворення у сфері комунальних послуг, спрямованою на зниження соціальної напруги в суспільстві, пов’язаної з неефективною системою утворення тарифів.

На прес-конференції також ішлося про порушення Кабінетом Міністрів України Постанови Верховної Ради України «Про недопущення підвищення тарифів на електроенергію та цін на газ для населення», якою заборонялося підвищувати впродовж 2006 року відпускні ціни на природний газ для населення та підприємств комунальної теплоенергетики. Це призвело до того, що майже всі тарифи на ЖКП опинилися поза правовим полем.