Нічия на завершення

Футбол. Завершуючи тренувальний збір в Іспанії, київське «Динамо» знову зустрілося з клубом російської суперліги «Том». Нічия — 1:1. На 27-й хвилині Ребров після передачі Мілевського влучним ударом вивів киян уперед. А росіяни від поразки втекли на 85-й хвилині, реалізувавши пенальті.

Склад «Динамо» в цій зустрічі був такий: Шовковський, Маркович, Мандзюк, Родріго, Ель Каддурі, Михалик, Гусєв (Ротань, 74), Нінкович (Чернат, 74), Ребров (Белькевич, 70), Шацьких (Олійник, 80), Мілевський. Динамівці вже повернулися додому і на своїй базі готуватимуться до недільного матчу чемпіонату країни проти запорізького «Металурга».

Обійшлося без наручників

Нідерландський суд визнав тренера збірної Росії з футболу Гууса Хіддінка винним у несплаті податків на суму близько 1,4 мільйона євро. Його засуджено до шести місяців в’язниці умовно й оштрафовано на 45 тисяч євро.

Отже, Хіддінк може повернутися до роботи з російською командою. Суть звинувачень на адресу 60-річного фахівця зводилася до того, що в 2002/2003 роках тренер платив податки до казни Бельгії, зареєструвавшися в місцевому селі Ахель. Але в будинку, де мав жити Хіддінк, не було навіть меблів. Він спокійнісінько мешкав у себе на батьківщині, в Ейндховені, і тренував титулований клуб ПСВ.

Адвокати Хіддінка стверджували, що їхній клієнт став жертвою недобросовісних фінансових агентів, котрі переконали його скористатися ліберальнішим податковим законодавством Бельгії. А от прокурор вимагав для Хіддінка десяти місяців в’язниці. Тепер наставник може зосередитися на підготовці збірної Росії до чергового матчу відбірного турніру чемпіонату Європи 2008 року: 24 березня росіяни зіграють зі збірною Естонії.

Як і очікувалося...

Бокс. Київ. Палац спорту. Міжнародні змагання професіоналів «Double Strіke». 27 лютого.

Подій було багато, навіть початок рейтингових поєдинків перенесли на три години раніше, не попередивши про це журналістів. Отож, прибувши до місця боїв о 19.00, ми потрапили на середину турніру. Однак загал насамперед цікавили зустрічі за титули.

Видовищнішим і гострішим, як на мене, виявився поєдинок за пояс чемпіона Європи серед напівважковаговиків (до 79,9 кг). Талановитий українець В’ячеслав Узелков зустрівся з непоступливим, чіпким і досвідченим майстром із Росії Артемом Вичкіним. Лише в сьомому раунді наш боксер зламав спротив суперника і виграв технічним нокаутом. Іншими словами, перевага господаря рингу стала повною, і виникла загроза здоров’ю його суперника. Тому рефері зупинив бій.

Потім була суперечка за пояс інтерконтинентального чемпіона WBA у другій напівсередній вазі (до 66,7 кг). Броварчанин Юрій Нужненко відстоював цей титул. А претендував на нього прекрасний боксер з Узбекистану Фархад Бакіров. Цікаво, що обоє провели по 26 поєдинків і не знали поразок. Узбек, щоправда, дві зустрічі звів унічию, а український спортовець виграв усі.

Отож усвідомлення того, що на київському ринзі комусь доведеться зазнати першої у професіональній кар’єрі поразки, неабияк вплинуло на обох боксерів. Та наш Юрій, либонь, більше волів перемоги. І в підсумку таки здобув її за очками. Судді одностайно віддали перевагу Нужненкові. Окрім чемпіонського пояса, він із рук блискучого боксера, знаменитого Кості Цзю отримав ще й красивий кубок — нагороду найкращому боксерові на цих змаганнях.