Наші зірки готуються до чемпіонату світу

Плавання. Минулої неділі вона ще виступала в басейні міста Ліона. Разом зі своїми друзями по збірній України Аня Хлістунова брала участь у відкритому розіграші Кубка Франції. Ми вже повідомляли оперативно про виступи українських плавців на тих змаганнях. Зокрема, про перемоги рівненчанки на дистанціях 50 і 100 метрів брасом.

Позавчора разом зі своїми колегами по національній збірній та клубу «Біола» Олегом Лісогором, Сергієм Бреусом і першим віце-президентом Федерації плавання Андрієм Власковим вона зустрічалася з представниками ЗМІ. І дала ексклюзивне інтерв’ю для «Голосу України».

Уся сонячна, привітна і усміхнена, вродлива, висока на зріст, струнка і тендітна зовні, наша героїня на атлетку зовсім не тягне. В залі вона з’явилася з великою іграшкою. А від президента СК «Біола» Ігоря Делієва отримала величезний букет білих троянд і зніяковіла.

— Сьогодні у вас день народження. Від імені наших читачів щиро вітаємо з 19-річчям. Не сумно, що далеко від рідних і друзів? — таке було моє перше запитання до Хлістунової.

— Так сталося, що з дев’яти років дні народження відзначаю не вдома. Адже 27 лютого — постійно в роз’їздах: на зборах, змаганнях тощо. От і сьогодні я у столиці, а не Рівному. А завтра збірна України, разом з нею і я, вилітаємо до Японії. Там ми тренуватимемося, виступатимемо у відкритому чемпіонаті цієї країни. Всі ці заходи передбачені планом нашої підготовки до австралійських стартів.

— А що це у вас у руках?

— Це усміхнене мавпеня — подарунок від Олега та Сергія. Приємно, що вони не забули про моє свято. Мавпочка мені дуже подобається. У Мельбурні братиму її з собою в басейн. Вважайте, тепер це мій талісман.

— Ви вже дворазова чемпіонка Європи. А от першість світу в Австралії — ваш дебют. Відчуваєте різницю в рівні змагань?

— Зрозуміло, що це для мене нова справа. Тому дуже хочеться гідно проплисти в компанії найсильніших плавчинь планети, не підвести країну, тренерів, свій клуб. І я дуже серйозно ставлюся до підготовки до світового форуму. Сил для цього віддано чимало. Півроку важкої праці, виснажливих тренувань проведено заради однієї хвилини змагань. І дуже хочеться, щоб вона дала бажаний результат. Головне для мене на чемпіонаті світу — завоювати олімпійську ліцензію. Але й за медаль поборюсь неодмінно.

— Що може завадити цьому?

— Багато що залежатиме не лише від ступеня підготовки, а й від стану здоров’я. Треба його берегти. Адже якщо зараз занедужати, то потім тиждень або навіть два доведеться витратити не на тренування, а на лікування. Тож за режимом стежу з особливою увагою. А ще ми питимемо соки «Біола», котрі додадуть нам сил і вбережуть від застуд. Гадаю, все у нас вийде. І ми неодмінно впораємося із завданнями, котрі перед нами стоять.

На знімку: троянди для іменинниці.

Фото автора.