Основні фонди, земельні ділянки та інше майно дошкільного навчального закладу не можуть бути джерелом погашення податкового боргу.

Так вважають члени Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти, які на черговому засіданні розглянули проект закону про внесення змін до нормативних актів про збереження дитячих позашкільних закладів. Цей законопроект вирішено рекомендувати парламенту прийняти в цілому.

А ось обговорюючи проект закону про внесення змін до законів про бюджетне фінансування загальноосвітніх навчальних закладів, народні обранці висловили низку зауважень. У підсумку члени комітету рекомендуватимуть парламентаріям відхилити вищезазначений законопроект.

Комітет розглянув проект закону про внесення змін до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» (стосовно пенсійного забезпечення наукових працівників).

По суті, пропонується відмовитися від прийнятих торік змін в обчисленні пенсій науковим працівникам з врахуванням заробітної плати за основним місцем роботи, і скасувати таке обмеження.

Народні депутати звернули увагу на те, що проект не містить належного фінансово-економічного обгрунтування стосовно визначення джерел коштів на покриття передбачених ним видатків.

Враховуючи вищевикладене, комітет рекомендував Верховній Раді прийняти проект закону про внесення змін до закону про наукову та науково-технічну діяльність у першому читанні.