Футбол. Цю інформацію учора на своєму інтернет-сайті розмістила прес-служба ФК «Шахтар». 28 лютого капітан команди Анатолій Тимощук завершив свої виступи за донецький клуб. Цього дня один із найвидатніших гравців в історії команди уклав договір із «Зенітом» (Санкт-Петербург).

Залишаючи «Шахтар», Анатолій Тимощук установив на прощання рекорд: зафіксовано небувалу для трансферного ринку СНД вартість гравця. Вона становить 20 мільйонів доларів.

Анатолій провів у Донецьку дев’ять років. За цей час він із перспективного юніора виріс у зрілого майстра, збагатився безцінним досвідом і зумів завоювати любов уболівальників. «Шахтареві» непросто розставатися зі своїм лідером. Але цей вибір зробив сам Тимощук, і клуб з повагою поставився до нього.

За роки, проведені в «Шахтарі», футболіст зібрав вражаючу колекцію трофеїв і титулів. Нагадаємо, що Анатолій народився 30 березня 1979 року в Луцьку. У донецькому «Шахтарі» — з березня 1998 року. Триразовий чемпіон України (2001/02, 2004/05, 2005/06). Триразовий володар Кубка України (2001, 2002, 2004). Володар Суперкубка України (2005). Усього за «Шахтар» провів 324 офіційні матчі, в яких забив 39 м’ячів. У складі національної збірної України — 65 матчів, 1 гол. Учасник ЧС—2006 у Німеччині. Заслужений майстер спорту.

***

Новачок петербурзького «Зеніта» Анатолій Тимощук розповів, яким він бачить своє майбутнє в команді. Гравець заявив: «Упевнений, що зможу багато чого досягти в цьому клубі. Важливу роль у тому, що я поставив свій підпис під контрактом, зіграв тренер «Зеніта» Дік Адвокаат, котрий розраховує на мене. Гадаю, цей перехід піде на користь і моїй новій команді, і мені особисто.

Я вдячний «Шахтареві» за роки, проведені в цьому клубі, а також його президентові Рінату Ахметову, який не перешкоджав моєму бажанню змінити клуб».