Легка атлетика. Лісабон (Португалія). Українець Сергій Лебідь став переможцем забігу на 10 кілометрів. Дистанцію він здолав за 29, 15. У жінок забіг на 6 кілометрів виграла Доркус Інзікуру з Уганди (19, 27).

Футбол. За неофіційною інформацією, але тією, що заслуговує на довіру, як стверджує «Террекон», питання про перехід капітана «Шахтаря» Анатолія Тимощука (на знімку праворуч) до пітерського «Зеніта» вирішено позитивно для футболіста та російського клубу. Якщо керівництво «Зеніта» не відмовиться від своєї пропозиції, то гравець збірної України переїде до Санкт-Петербурга вже найближчим часом.

Сума трансферу — 20 мільйонів доларів. П’ять відсотків від цієї суми має одержати Тимощук. У «Зеніті» зарплата українця становитиме 200 тисяч «зелених» на місяць. Тепер залишилося дочекатися перерахування грошей ФК «Зеніт» на рахунок донеччан і підписання документів зацікавленими сторонами.

Цю інформацію прес-служба ФК «Шахтар» на той час, коли готувалася публікація, не підтвердила.

***

А от з нападником «Байєра» (Німеччина) і збірної України Андрієм Вороніним усе вже з’ясувалося остаточно. Він офіційно оформив контракт із «Ліверпулем». Договір підписано на чотири роки, повідомляє офіційний сайт клубу.

Плавання. Олег Лісогор, Сергій Бреус і Ганна Хлистунова взяли участь у відкритому Кубку Франції. Турнір став одним з етапів підготовки наших спортовців до чемпіонату світу з водних видів спорту, який відбудеться в березні в Мельбурні (Австралія).

Українці показали такі результати: Ганна Хлистунова — перше місце в запливах брасом на 50 м (32,07), 100 м (1.09,24, рекорд змагань), друге місце на 200 м (2.32,07), Олег Лісогор — перше місце на 50 м (28,00, рекорд змагань), третє місце на 100 м (1.03,07), 200 м (2.19,80), у батерфляї Сергій Бреус був перший на 50 м (24,94 сек).

А вчора наші найсильніші плавці у столичному розважальному комплексі «Арена» вже зустрічалися з представниками ЗМІ і поділилися своїми подальшими планами. На тій прес-конференції побував кореспондент «Голосу України» і взяв кілька ексклюзивних інтерв’ю. Їх ми плануємо опублікувати в наступних числах нашої газети.

Сьогодні збірна України з плавання в повному складі вирушає до Японії на завершальний етап підготовки до чемпіонату світу.

Фото з архіву «Голосу України».