У шкільні роки юний Славко готував стінгазети, брав участь у аматорських КВК, створенні шкільного театру, займався баскетболом... 1988 року, коли настав час вступати у комсомол, четверо з класу вирішили, що «нам того не треба». Одним з тих чотирьох був і Святослав.

Незважаючи на такий протест, елітну львівську школу він закінчив зі срібною медаллю (мав четвірку з математики). Замість мрій про всеукраїнську музичну славу відомий нині музикант наполегливо здобував освіту. Сьогодні він має два дипломи: фізика-теоретика та економіста-міжнародника, які залишили слід і в творчості. Тема його кандидатської дисертації — «Суперсиметрія електронів у магнітному полі», а назва одного з альбомів його гурту «Океан Ельзи» — «Суперсиметрія».

Сам гурт з’явився 1994 року, 1998-го Славко разом з колегами переїжджає до Києва, наступного — отримує премію «Прорив року» на фестивалі «Таврійські ігри», а 22 квітня 2006-го — премію ShowBіz Award у номінації «Найкращий виконавець року». Відтоді команда Славка записала шість музичних альбомів, до того ж Святослав — автор майже всіх текстів. Підкоривши українського слухача, із концертами «ОЕ» виступає за кордоном. Наших музикантів тепло зустрічали і в Росії, попри те, що їхні пісні — винятково україномовні. Дітище Вакарчука має і своєрідний рекорд — альбом «Glorіa» вже у перші шість годин продажу став платиновим, розійшовшись тиражем у 100 тисяч примірників, що для вітчизняного музичного ринку — досягнення.

...Як і в дитинстві, екс-фізик-теоретик досі терпіти не може солодкий перець, Ірину Алєгрову та голівудські бойовики і входить до сотні найвпливовіших та найзнаменитіших людей України.

Фото агентства «Прес-КІТ».