Футбол. ФФУ вперше провела конкурс на заміщення вакансій тренерів юнацьких збірних України. На посаду в команді гравців 1989 року народження претендували: тренер «Арсеналу» Віктор Іщенко, Олександр Лисенко з київського «Динамо», Вадим Шельменко («Ірпінь», Гореничі) і Віктор Поптанич із іванофранківського «Спартака».

Заслухавши виступи кандидатів, комісія на чолі із президентом ФФУ Григорієм Суркісом і тренером національної збірної Олегом Блохіним вирішила зупинити свій вибір на Олександрові Лисенку, який вимушений буде покинути посаду в київському клубі. Свого часу він разом з Олегом Блохіним грав у дублі київського «Динамо», потім виступав за луганську «Зорю». До речі, Олександр Лисенко, котрий має високий авторитет наставника юних футболістів, був тренером Андрія Шевченка протягом трьох останніх років перебування нападника в динамівській школі. Іншими словами, доводив його до дорослого рівня.

Команду 1992 року народження очолив Олександр Головко, який до цього допомагав Юрію Калитвинцеву у збірній, де гравці на два роки старші. Рішення комісії про призначення набудуть чинності після засідання виконкому ФФУ.

Товариські матчі. «Металіст» — «Оболонь». 2:1. «Кривбас» — ФК «Рандерс» (Данія). 2:0. «Іллічівець» — «Скейд» (Норвегія). 1:0. «Таврія» — «Есіль-Богатир» (Казахстан). 1:0. «Карпати» — «Банік» (Чехія). 1:3. «Ворскла» — «Дачія» (Молдова). 1:0.

«Динамо» (Київ) — «Том» (Росія). 0:1. Гол: Мічков, 29. «Динамо»: Луценко, Романчук, Гавранчич (Мандзюк, 5), Родріго (Федорів, 80), Маркович (Аладашвілі, 80), Корреа, Ротань (Фаркаш, 71), Нінкович (Чернат, 71), Белькевич (Овусу-Анса, 77), Шацьких, Клебер.

У другому таймі цього поєдинку на полі з’явився Едмунд Овусу-Анса. Як повідомляють ганські ЗМІ, цей футболіст приєднався до київського «Динамо» з дозволу керівництва клубу ФК «Котоко» для перегляду й тижневого тестування. Преса Гани оцінює оборонця як самовідданого, працьовитого, дуже дисциплінованого футболіста. У Едмунда добре поставлений удар з далекої дистанції. Але головна його принада — вміння боротися, сповна віддаючись грі.

Однак «Динамо» був потрібний опорний півзахисник. На жаль, на цьому місці ганець себе не показав.

А позавчора київські динамівці перемогли швейцарську команду «Шотц» — 5:0 (Ребров, 2, 22, Аладашвілі, 14, Мілевський, 70, 79).

Фехтування. Будапешт (Угорщина). Етап Кубка світу. Змагання шаблісток виграла жіноча збірна України (Ольга Харлан, Галина Пундик, Олена Хомрова та Ольга Жовнір). У фіналі вона взяла гору над фаворитками турніру — командою США — 45:41.

У півфіналі наші спортовки перемогли Росію — 45:40. Та найнапруженішим для наших дівчат був чвертьфінальний поєдинок проти Франції. Перед завершальним двобоєм наша команда поступалася —37:40. Однак Ольга Харлан змогла перемогти Марі Соленн (8:4) і принести перемогу нашій команді — 45:44.

Баскетбол. На Кіпрі в «Матчі зірок» Кубка Європи у складі збірної континенту Україну представлятимуть форвард БК «Київ» Артур Дроздов і центровий «Азовмашу» Сергій Ліщук. Поєдинок відбудеться 20 березня.

***

Чемпіонат України. Суперліга. Чоловіки. «Пульсар» (Рівне) — «Дніпро» (Дніпропетровськ). 80:77. МБК «Миколаїв» — «Львівська політехніка-Галичина». 94:86. «Кривбасбаскет-Люкс» — «Київський будівельник». 75:78. «Азовмаш» (Маріуполь) — «Хімік» (Южний). 82:64.

Велоспорт (трек). Манчестер (Велика Британія). Кубок світу. Дворазовий чемпіон світу у спринтерських перегонах 2004 і 2006 років нідерландець Томас Бос обновив світове досягнення для класичних треків довжиною 250 м, проїхавши 200 метрів з ходу за 10,058 секунди. Але далі йому не пощастило: в 1/8 фіналу він упав і поступився маловідомому спринтерові з Німеччини Міхаелю Седенбешеру. Перемогу в спринтерській гонці святкував рекордсмен у гіті на 1 км француз Арнан Турнан, випередивши у фіналі олімпійського чемпіона в гіті на 1 км англійця Кристофера Гоя.

Хокей. Українець Олексій Житник, котрий нещодавно зіграв тисячний матч у НХЛ, перебрався з «Філадельфії» до «Атланти». Олімпійський чемпіон, 34-річний уродженець Києва і вихованець СДЮШОР «Сокіл», який раніше виступав за «Айлендерс», «Баффало» і «Лос-Анджелес», у нинішньому сезоні провів 61 матч і набрав 24 очки (5+19).