Від Партії регіонів документ підписав народний депутат України Микола Круглов, від соціалістів — народний депутат Сергій Чмир і від комуністів — депутат обласної ради Володимир Матвєєв. Підписанти заявили, що мета меморандуму — виробити спільні заходи, спрямовані на забезпечення економічного розвитку регіону, розв’язання нагальних соціальних питань, підвищення рівня життя всіх верств населення, упорядкування питань тарифів і ціноутворення та реалізацію обласних програм.

Микола Круглов пояснив, що в програмах і передвиборних обіцянках усіх трьох партій багато спільних позицій. Саме над реалізацією цих пунктів політичні сили працюватимуть спільно. І приклади такого співробітництва вже є. Так, саме ці три організації активно виступають за повернення в державну власність Чорноморського суднобудівного заводу і його реанімацію. Вони ж ратують за перегляд тарифів на житлово-комунальні послуги в Миколаєві, їх економічну обґрунтованість. На найближчій сесії міської ради представники цих партій виступлять зі спільною заявою, у якій зажадають призупинити рішення виконкому про підвищення тарифів.

Проте в обласній антикризовій коаліції кожна партія збереже своє обличчя й особливості діяльності. Лідер місцевих комуністів Володимир Матвєєв заявив про початок з першого березня акції, що проходитиме у формі опитування. Мешканцям області буде запропоновано для голосування два запитання — про необхідність існування посади Президента в Україні і про ставлення до вступу України в НАТО. Проведенню такого опитування пообіцяли допомогти організаційно союзники по обласній коаліції.

А загалом представники партій, які підписали меморандум, упевнені, що їхнього впливу буде досить для того, щоб вирішити найважливіші питання розвитку регіону. Для цього вони мають у своєму розпорядженні більшість у місцевих радах (крім трьох районів області), Миколаївських міській і обласній радах.

Миколаїв.

Фото автора.