Прем’єр-міністр України Віктор Янукович допускає можливість проведення наступних виборів Президента у Верховній Раді. «Вибори у 2009 році, чи будуть вони всенародними, чи будуть у парламенті, і той і інший варіанти можливі, — сказав прем’єр в інтерв’ю одному з українських телеканалів. — За яким сценарієм піде Україна, піде розвиток політичної системи, зараз важко сказати. Можу передбачити, що багато що залежатиме від позиції Президента та опозиції». На думку В. Януковича, за великим рахунком, визначатимуть, бути чи не бути виборам Президента у парламенті, дві політичні сили — «Наша Україна» та БЮТ.

Водночас В. Янукович наголосив, що парламентська коаліція при вирішенні цього питання виходитиме з необхідності збереження стабільності у країні. «Якщо наше рішення не дестабілізовуватиме ситуацію, ми на це підемо. Якщо дестабілізовуватиме ситуацію, ми на це не підемо», — зауважив глава уряду. За його словами, якщо, приміром, рішення про обрання глави держави у парламенті суперечитиме волі Президента України Віктора Ющенка, то це стане дестабілізуючим фактором, і коаліція на таке не піде. А якщо чинний Президент вважатиме, що треба змінити форму обрання глави держави, то тоді це питання обговорюватиме коаліція, і, можливо, таке рішення буде прийнято.

Якщо ж «дестабілізуючим фактором» стане сам чинний Президент, і він розпочне своїми діями блокувати роботу уряду та парламенту, то В. Янукович не виключив можливості домовленостей парламентської коаліції з опозицією у питанні про вибори Президента. «У цій ситуації можливий інший варіант — об’єднання коаліції з опозицією», — сказав прем’єр. Хоча на нинішньому етапі такий варіант розвитку подій коаліція, за його словами, відкидає.

Водночас Віктор Янукович зазначив, що і сам особисто, і Партія регіонів та її фракція у Верховній Раді наразі «категорично проти» дострокових президентських виборів. «Це дестабілізує ситуацію в країні та не принесе жодної користі суспільству», — сказав прем’єр. Хоча «регіонали» і готові висувати власну кандидатуру на виборах Президента.