Того лютневого вечора в Національній музичній академії зібралися знакові хорові колективи країни: відзначали 60-річчя від дня народження та 40-річчя творчої діяльності Євгена Савчука, народного артиста України, Шевченківського лауреата.

На ниві духовності ним викохано сад пісень, який квітує і в спеку, і в мороз. Під орудою Євгена Герасимовича Національна заслужена академічна хорова капела України «Думка» репрезентує в світі пісенне мистецтво нашого народу.

Гастролі капели, що її Савчук очолює понад 20 літ, пролягли по Європі й Америці. Рідний край думчани перетинали вздовж і поперек. Репертуар багатий: народний мелос, середньовічні розспіви, шедеври вітчизняної та світової класики, твори сучасних авторів. Євген Герасимович випустив 28 компакт-дисків, один із них номінант на здобуття престижної премії «Греммі».

А ще він невтомний у громадській праці. Він голова Хорового товариства України, секретар Всеукраїнської музичної спілки, голова Київського обласного відділення цієї спілки, ініціатор конкурсів імені Леонтовича та імені Стеценка. І скрізь встигає, бо не уявляє себе без її величності Музики.

Концерту передувало привітання Президента України та Указ про нагородження Є. Савчука орденом «За заслуги» І ступеня.

Щирі слова дарували ювілярові відповідальні посадовці, учні, колеги. Анатолій Авдієвський, художній керівник і головний диригент знаменитого хору імені Верьовки, кермував хористами, які проникливо виконали українську народну пісню «Ой на горі імберг» в обробці Євгена Савчука.

Квітів було море!