Пригадується кумедний випадок, коли на початку минулого року депутати Полтавської обласної ради по кілька разів «переголосовували» одне й те саме питання, оскільки після впровадження електронної системи «Рада» ніяк не могли перейти на «ти» з компютером. Тепер усе в минулому, і навіть депутати нової каденції вже не уявляють своєї роботи без «електронної руки».

А днями на сайті обласної інформагенції «Новини Полтавщини» відкрилася лінія для проведення он-лайн-конференцій. Перший її «випробував» заступник голови облради Петро Ворона, який поспілкувався з користувачами Інтернету Полтавщини з актуальних питань розвитку регіону та діяльності обласної ради.

Керівництву Полтавської ОДА дорікають за недоліки в кадровій політиці

Останнім часом голова Полтавської обласної ради Олександр Удовіченко вже не раз привселюдно дорікав керівництву облдержадміністрації за недоліки в кадровій політиці та неефективне управління комунальними підприємствами. Він вважає, що настав час узяти цю справу під чіткий контроль депутатів, а укладати контракти з керівниками має обласна рада. Під «вогонь критики» потрапляли й окремі чиновники ОДА, які, на думку голови облради, «не відають, що роблять». Так, на останньому розширеному засіданні обласної державної адміністрації Олександр Удовіченко доволі недипломатично висловився й на адресу начальника управління культури та туризму ОДА Володимира Годзенка, якого закликав... «збирати лахи і йти!».

Коментуючи ці заяви, голова облдержадміністрації Валерій Асадчев погодився: у сфері управління ще немало недоречностей. У свою чергу він вважає, що сьогодні самій адміністрації для ефективної роботи не вистачає... делегованих повноважень: «Не може бути так, щоб призначали одні, а керували інші». Однак, на його думку, тут потрібна не гарячковість, а зважена і скоординована робота всіх гілок влади, щоб, зрештою, не страждала загальна справа. Що ж до кадрової політики, то Асадчев за час роботи на Полтавщині вже переконався: «перетасовки» останнього часу в управлінських структурах уже й так довели кадровий резерв (особливо на районному рівні) до небезпечної межі. Тож сьогодні з чиновників треба не лише вимагати, а й усіляко підтримувати їх та... оберігати. Особливо від «політичних вітрів».

Полтава.