У столичній книжковій кавярні «Бабуїн» відбулася презентація нового альбому фольклорно-інструментального ансамблю «Божичі». Колектив показав новинку диск «Вік любиш не налюбишся!».

Сюди увійшли народні пісні винятково любовної тематики. До того ж усі ці пісні не просто прозвучали в якісному запису (до речі, альбом вийшов під патронатом провідної рекордингової компанії «Lavіna Musіc», де часто записуються й зірки української естради на кшталт «Океану Ельзи»). Записові альбому передувала ціла експедиція Лівобережною Україною, під час якої «Божичі» наживо записали голоси людей старшого покоління ті розповіли свої історії про те, «як колись любили й співали про любов». Так, пісні записані разом із розповідями! На презентації було показано, як могли співати ту саму пісню на різні лади; художній керівник гурту Ілля Фетисов поділився зі слухачами (а їх було чимало в «Бабуїні» ніде яблуку впасти), що у двох селах, розташованих поряд, пісню щоразу співали по-своєму. Зрештою, така різноманітність, багатоплановість народної творчості тим і цінна, що нині, коли вона взагалі відійшла (вимушено) на задній план, учорашнє покоління ще береже свої автентичні традиції. І це гідне щирого поклону.

«Божичі» все це записали й обробили під свої голоси, щоб донести той скарб до всіх, хто не байдужий до народної творчості (чи того, що від неї залишилося).

Цікаво було дізнатися й про історію назви альбому. Якось, перебуваючи в гостях в однієї бабусі, Ілля почув, як вона, доспівавши пісню, сказала: «Ех, хоч і вік любиш не налюбишся!»...

Прес-конференції як такої не було, просто музиканти зіграли більшість пісень із нового альбому, потім запросили всіх охочих потанцювати. На вечірці було імпровізоване частування оскільки наближався піст, то мяса чи риби не було, яблука, сік, вишнева наливка, хлібні вироби. Натанцювавшися, гості взяли собі по диску й розійшлися. Та це не кінець історії: знову послухати «Божичів» можна в Культурно-мистецькому центрі НаУКМА 22 лютого там заплановано ще один їхній виступ.