Нині чотири тисячі запорізьких дітлахів перебувають у черзі на влаштування в дитячі садки

Голова Запоріжжя Євген Карташов закликав депутатів вкласти з їхнього восьмимільйонного фонду півтора мільйона в ремонт і реконструкцію дитсадків, котрі перебувають у комунальній власності. Є ще резерв за рахунок реструктуризації підприємств. Зокрема, торік ВАТ «Мотор-Січ» передало місту два свої дошкільні заклади, а нині таку пропозицію міськрада надіслала ВАТ «Запоріжжяобленерго».

За словами начальника міського управління освіти і науки Дмитра Секиринського, хоча народжуваність почала зростати, до демографічного буму ще далеко. Та й що таке поява 400—450 немовлят протягом року для майже мільйонного міста? Але і їх нікуди прилаштувати. Особливо гостро ця проблема зачіпає молоді родини на нових житломасивах Бородінському та Південному, хоча і в Шевченківському районі мешканці Зеленого Яру чекають роками, поки звільниться місце в дитсадку.

Головна нині надія на повернення в комунальну сферу дитсадків, переданих в оренду комерційним структурам. До речі, з часу здобуття Україною незалежності понад 100 дитячих садків і комбінатів було закрито. У більшості випадків вони були скуплені за безцінь комерційними структурами під офіси, частково передані їм в оренду на тривалий термін. Поки що вдалося передати в систему освіти дитсадок № 154, що в Орджонікідзевському районі. Якщо на найближчій сесії міськради депутати дадуть згоду, то цей список поповнить і дитсадок № 144 в Космічному мікрорайоні. А незабаром, за словами Дмитра Секиринського, завершується строк оренди ще трьох дитсадків, котрі за доброї волі депутатського корпусу можна повернути на службу територіальній громаді.

Запорізька область.