У Мадриді протистояли гіганти

Футбол. Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Перші матчі. 20 лютого.

«Реал» (Іспанія) — «Баварія» (Німеччина). 3:2. Мадрид. Стадіон «Сантьяго Бернабеу». 75 000 глядачів. Голи: Рауль, 10, 28, ван Ністелрой, 34 Лусіо, 23, ван Боммель, 88.

«Селтик» (Шотландія) — «Мілан» (Італія). 0:0. Глазго. Стадіон «Селтик Парк». 58 786 глядачів.

«Лілль» (Франція) — «Манчестер Юнайтед» (Англія). 0:1. Ланс. Стадіон «Фелікс Боллер». 35 200 глядачів. Гол: Гіггз, 83.

ПСВ (Нідерланди) — «Арсенал» (Англія). 1:0. Ейндховен. «ПСВ Стадіон». 35 000. Гол: Мендес, 61.

Здавалося, в «Баварії» вистачить запалу і сил, щоб врятувати матч у Мадриді. Як це вона зробила у півфінальному матчі сезону 1998/1999 в Києві, на НСК «Олімпійський». Тоді динамівці вели перед у рахунку — 2:0 (двічі відзначився Шевченко). Потім — 3:1 (Косовський). Але не повірили, що здатні отак лунко переграти «Баварію». Хоча мали ще купу моментів забити. Однак під завісу матчу не найкращим чином зіграла динамівська оборона і двічі помилився воротар. У підсумку — 3:3.

Утім, підопічні Оттмара Хітцфельда, котрий нещодавно після деякої перерви знову очолив мюнхенський клуб, здається, задоволені і таким результатом на виїзді. Адже він дає баварцям непогані шанси на домашню гру і перспективу пройти далі в турнірі.

— «Реал» почав зустріч краще, тоді як у нас відразу окреслилися проблеми в обороні, прокоментував пан Хітцфельд. Після першого забитого мяча у відповідь нам начебто вдалося знайти необхідний ігровий ритм. Та невдовзі через грубі помилки в обороні ми пропустили вдруге. Таке можна сказати і про третій гол. Після певних змін у складі по ходу другого тайму наші дії стали динамічнішими. І наша друга результативна атака стала нагородою «Баварії» за активність і бойовитість. Зізнаюся, що футбол, показаний нами після перерви, дає змогу з оптимізмом дивитися в майбутнє. Хоча й не варто забувати про похибки в обороні і їх усунення. Я ніколи не мирюся з поразками. Однак це саме той випадок, коли результат слід визнати вдалим.

Оцінку матчу дав і наставник мадридців Фабіо Капелло:

— «Баварія» провела в другому таймі три заміни, котрі помітно підсилили її гру. Після перерви суперники стали частіше використовувати довгі передачі, а ми не змогли впоратися із психологічним тиском. Як на мене, обидві команди поліпшили гру порівняно з останніми матчами. Нам було дуже принципово й важливо здобути перемогу. І ми зробили це. Що далі? Наступний поєдинок у... першості Іспанії проти «Атлетико». Він не менш важливий.

А тим часом ситуація навколо тренера «Реала» обростає новими подробицями. Як повідомлялося раніше, італійський фахівець хотів піти у відставку, але керівництво клубу спростувало цю інформацію.

Проте газета «Marca» стверджує, що президент королівського клубу Рамон Кальдерон і спортивний директор Предраг Міятович намагаються позбутися Капелло. У свою чергу, він також незадоволений діями босів клубу, котрі нібито навязували йому свій варіант стартового складу на домашній матч Ліги чемпіонів із «Баварією». Тож італійський наставник готовий залишити Мадрид. Щоправда, в разі виплати йому відповідної компенсації.

До речі, контракт Капелло чинний до 2009 року і містить пункт, згідно з яким «Реал» зобовязується виплатити всю належну йому зарплату шістнадцять мільйонів євро в разі, якщо клуб вирішить звільнити його протягом першого року роботи. За інформацією іспанських джерел, керівництво «Реала» веде переговори із представниками Капелло з приводу скорочення фінансових претензій італійця.

...Решта матчів Ліги чемпіонів, котрі відбулися позавчора, результативністю не відзначалися. А от гостротою і бойовитістю так. Отже, на радість уболівальників інтрига зберігається. Це викликає підвищений інтерес до повторних матчів. Вони й визначать чвертьфіналістів.

На знімку: Рауль Гонзалес зробив вагомий внесок у перемогу «Реала».

Фото АП.