Пятнадцять разів торік на честь спортсменів Одеської області на чемпіонатах Європи, світу та на шаховій олімпіаді звучав гімн і піднімався державний прапор України. А сьогодні атлети області почали підготовку до Олімпіади 2008 року, що відбудеться в Пекіні.

Безперечно, головні надії одесити повязують з олімпійськими чемпіонами стрільцем Миколою Мільчевим, штовхальником ядра Юрієм Білоногом, срібним призером Олімпійських ігор, важкоатлетом Юрієм Разорьоновим.

Прославлені спортсмени цими днями посилено тренуються, щоб завоювати путівку до Пекіна. А ще попереду Треті літні всеукраїнські спортивні ігри, що стануть етапом підготовки до олімпіади.

Як розповів «Голосу України» начальник управління у справам молоді та спорту обласної державної адміністрації, член Національного олімпійського комітету Юрій Поволоцький, Одещина претендує на шосте місце. Спортсмени області візьмуть участь у 21 індивідуальному та 7 ігрових видах.

Одеська область батьківщина олімпійців. Тут починали свій спортивний шлях і досягали висот на олімпійських іграх легкоатлет Микола Авілов, стрілець Яків Желєзняк, фігуристи Віктор Петренко й Оксана Баюл, стрілець Юрій Никандров, легкоатлетка Надія Олізаренко.

Одеса.