Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань розслідування обставин і причин загибелі журналіста Георгія Гонгадзе та з’ясування причин зволікання у розслідуванні кримінальної справи на своєму черговому засіданні заслухала осіб, які були причетні до встановлення належності тіла, знайденого в листопаді 2000 року в Таращанському районі на Київщині.

Свідчення дали колишні прокурор Таращанського району Сергій Обозовий і колишній судмедексперт району. Зокрема, Сергій Обозовий розповів деталі знайдення «таращанського тіла» в 2000 році та розслідування відповідної кримінальної справи до її передання у провадження прокуратури Київщини та Генпрокуратури. Зі слів колишнього прокурора Таращанського району, про знайдений труп повідомили до місцевої міліції випадкові люди, які проїжджали дорогою через ліс. А після оглядин трупа прибулими слідчими, за словами Сергія Обозового, створювалося враження, начебто тіло пролежало в землі декілька років. Колишній прокурор району також розповів, що спочатку на тілі у морзі було знайдено дві прикраси — кулон і браслет, а наступного дня під час повторного огляду місця події ще дві прикраси — ланцюжок і медальйон. Як відомо, саме за цими прикрасами прибулі на місце події столичні журналісти висловили припущення, що вони належать зниклому Георгію Гонгадзе. Колишній прокурор також зауважив, що на ту пору, коли справа про «таращанське тіло» перебувала в провадженні районної прокуратури, ще не було офіційної версії про те, що це може бути тіло зниклого журналіста, і він дізнався про те лише після приїзду до Таращі працівників ЗМІ.

Через відсутність кворуму ТСК не ухвалювала рішення, обмежившись лише заслуховуванням запрошених осіб та документацією їх свідчень.