Футбол. Завтра переважна більшість уболівальників в Україні переживатиме за донецький «Шахтар», котрий у повторному матчі 1/16 фіналу Кубка УЄФА у Франції зіграє проти клубу «Нансі». Нагадаємо, що минулого тижня в Донецьку суперники розійшлися миром — 1:1.

Матч у Нансі обслуговуватиме польська бригада арбітрів на чолі з Гжегожем Гілевським. Йому допомагатимуть Мацей Вежбовський і Рафаль Ростковський. Резервний арбітр — Марек Миколаєвський.

До цього відповідального матчу «гірники» готувалися у Швейцарії. Сподіватимемося, що Мірчі Луческу вдалося підтягнути колектив до належного рівня і налаштувати підопічних на гостру й успішну боротьбу.

А тим часом у донецькому клубі сталися деякі зміни. Позавчора 20-річний оборонець Леонардо на правах оренди перейшов до бразильського клубу «Сантос». З липня 2005 року бразилець виступав саме за цю команду. Отож тепер Леонардо Жозе Апаресідо Моура, погравши два сезони за «гірників», повертається до колективу, в якому розпочинав кар’єру на найвищому рівні.

А от Олег Карамушка здійснив рух у зворотному напрямку. Він повернувся до «Шахтаря» з оренди в запорізькому «Металурзі». Центральний оборонець приєднався до складу дублерів «гірників», котрий перебуває на зборі в Алушті. Там цей колектив під керівництвом Миколи Федоренка готується до другої половини сезону. У складі «Металурга» 22-річний футболіст провів 22 матчі.

Торік «Шахтар» програв суд у Лозанні «Борисфену» і сплатив бориспільському клубу компенсацію у розмірі 250 тисяч доларів за трансфер Карамушки.