Україна переживає дуже складні часи. І кожна чесна людина замислюється над тим, що потрібно зробити, щоб країна стала великою державою, яка створює умови для щасливого життя кожного громадянина і має гідну повагу у світі.

Про це йшла мова під час зустрічі Першого заступника Голови Верховної Ради України Адама Мартинюка (на знімку) із професорсько-викладацьким і студентським колективом Миколаївського національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова.

Ректор університету доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Георгій Романовський детально ознайомив із роботою вузу, якому вже понад 100 років і який є провідним у підготовці фахівців для суднобудівної та суміжних галузей промисловості і народного господарства.

Сьогодні у вузі навчається 12 тисяч студентів, які оволодівають 26 спеціальностями. А всього за свою історію він підготував понад 50 тисяч фахівців для вітчизняного і закордонного кораблебудування. Університет самостійно і плідно працює над розвитком пошукових і фундаментальних наукових досліджень, що знаходять своє відображення у виробництві.

Як зазначив ректор Георгій Романовський, національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова забезпечує освіту і науку на рівні всесвітньо відомих технічних вузів.

Адам Мартинюк у своєму виступі розповів про законотворчу діяльність народних депутатів, основні напрями політичного і соціально-економічного розвитку держави, ініціативи Антикризової парламентсько-урядової коаліції з виведення країни із затяжної глибокої кризи.

З огляду на молодіжний характер аудиторії Перший заступник Голови Верховної Ради України значну увагу приділив питанням морального виховання, поверненню у свідомість людей прагнення добра й любові, засудженню поверхового і бездумного ставлення до життя. Це особливо важливо, адже сьогоднішні юнаки і дівчата завтра очолюватимуть державні, політичні і громадські організації, працюватимуть на виробництві, саме вони визначатимуть шляхи розвитку нашого суспільства.

У свою чергу викладачі і студенти поставили низку запитань щодо розвитку транспорту і, зокрема, кораблебудування, працевлаштування випускників вузів, надання відповідних умов для праці, навчання і відпочинку.

Відбулася зустріч Адама Мартинюка із виборцями Миколаєва у вщент заповненому Будинку культури «Кораблебудівник». Адам Іванович проінформував людей про діяльність вищих органів влади, детально зупинився на проблемах, які сьогодні турбують кожного. Зокрема, йшлося про конституційну реформу політичної системи, приведення місцевого самоврядування на відповідний рівень, а також про деструктивні дії помаранчевих сил, спрямовані на дискредитацію законотворчої діяльності Верховної Ради України, намагання спровокувати дострокові парламентські вибори.

У цьому плані активізувалися Президент і його оточення, які намагаються втримати у своїх руках владу, ведуть «холодну війну» проти парламенту шляхом накладення вето на прийняті законодавчі акти, вносять на розгляд Верховної Ради України невдалі кадрові пропозиції, знаходять інші «чорні» теми.

Вагома частина зустрічі — це відповіді на запитання, які хвилюють всю країну. Йшлося про перспективи розвитку країни, про низькі зарплати і пенсії, про повернення заощаджень громадян, про надзвичайно високі тарифи на житлово-комунальні послуги, про ціни на транспорт, продовольство й товари першої необхідності, ставилися й інші «земні запитання».

Член Президії ЦК Компартії України Адам Мартинюк зустрівся із партійним активом КПУ області. Основна тема — координація діяльності Антикризової парламентсько-урядової коаліції у складі Партії регіонів, Соціалістичної партії і Комуністичної партії на регіональному рівні, подолання помаранчевого саботажу певних політичних сил.

У той же день Адам Іванович провів прес-конференцію для місцевих журналістів і виступив у прямому ефірі на телеканалі «Миколаїв».

Відбулася зустріч Першого заступника Голови Верховної Ради України Адама Мартинюка із головою облдержадміністрації Олександром Садиковим.