Нападник національної збірні України і «Байєра» (Леверкузен) 27-річний Андрій Воронін улітку цього року стане гравцем англійського «Ліверпуля». Про це спочатку повідомило авторитетне німецьке видання «Kіcker», посилаючись на агента Вороніна Андрія Головаша, а потім підтвердила британська преса, зокрема лондонська «Таймс».

«Kіcker» опублікував також бліцкоментар українського форварда. Андрій сказав: «Я вже понад десять років мешкаю і граю в Німеччині. Це дуже великий проміжок часу. Тепер хочу побачити дещо інше». На запитання журналіста, чи хотів би він повернутися грати в Україну, Воронін відповів: «Це для мене ще занадто рано».

У нинішньому чемпіонаті Андрій Воронін найрезультативніший гравець «Байєра». На його рахунку шість забитих мячів і шість результативних передач. Вихованець одеського футболу, Андрій Воронін з 1995 по 2000 рік грав у «Боруссії» (Менхенгладбах), з 2000 по 2003 виступав за команду «Майнц 05», з 2003 по 2004 рік за «Кельн», потім перейшов до «Байєра».

Також стало відомо, що термін контракту Вороніна з «Ліверпулем» — чотири роки. Наставник цього клубу Рафаель Бенітес дуже хоче бачити українця у своїй команді. Тому він був одним із головних ініціаторів цього трансферу.