Стрибки у воду. Стокгольм (Швеція). Фінал розіграшу Кубка чемпіонів. Перемогу у стрибках з 10-метрової платформи здобув українець Антон Захаров. А в синхронних стрибках з триметрової вишки він разом із Дмитром Лисенком став бронзовим призером. Катерина Жук і Юлія Прокопчук були другі в синхронних стрибках з 10-метрової вишки.

Турнір у Стокгольмі входить до програми підготовки наших спортсменів до чемпіонату світу з водних видів спорту, котрий відбудеться в березні в Австралії. В Мельбурні нашим спортсменам, так само як і представникам інших країн, треба буде вирішувати головне завдання: як перемагати китайців.

Легка атлетика. Київ. На прес-конференції ФЛАУ оголосили склад збірної країни на чемпіонат Європи в Бірмінгемі (Велика Британія). Турнір відбудеться 2—4 березня. Склад команди сформували, враховуючи результати зимового чемпіонату України (Суми, 12—14 лютого).

Чоловіки: Сергій Демидюк (60 м з/б), Михайло Книш (400 м), Валерій Васильєв (стрибки в довжину), Олексій Лукашевич (стрибки в довжину), Олександр Пацеля (стрибки в довжину), Віктор Кузнецов (потрійний стрибок), Микола Саволайнен (потрійний стрибок), Денис Юрченко (стрибки з жердиною), Олександр Корчмід (стрибки з жердиною), Андрій Соколовський (стрибки у висоту), Андрій Семенов (ядро). Жінки: Ірина Штангеєва (60 м), Тетяна Петлюк (800 м), Юлія Кревсун (800 м), Наталя Тобіас (1500 м), Ольга Завгородня, Оксана Ілюшкина, Олександра Пейчева, Ксенія Карандюк (естафета 4х400 м), Вікторія Рибалко (стрибки у довжину), Ірина Коваленко (стрибки у висоту), Наталя Добринська (пятиборство), Ганна Мельниченко (пятиборство).

У складі нинішньої команди є четвірка атлетів, які вже ставали призерами зимових чемпіонатів Європи. 1998 року Олексій Лукашевич у бельгійському Генті виграв золоту медаль. На попередньому чемпіонаті, що відбувався у Мадриді, срібними призерами стали Денис Юрченко та Микола Саволайнен, а Наталя Добринська два роки тому завоювала бронзову медаль.

***

Бидгощ (Польща). Міжнародний турнір. Чемпіон світу українець Юрій Кримаренко показав результат 2,34 метра (особистий рекорд). Такий само результат і у шведа Лінуса Тронблада. І перше місце посів він, бо взяв висоту з першої спроби. Кримаренко отримав срібну медаль. Обоє без успіху штурмували висоту 2,36.

Дзюдо. Посольство Австрійської Республіки в Україні відмовило у видачі вїзних віз усім членам української делегації, котра мала вирушити до Відня для участі в черговому етапі Кубка світу серед жінок.

Незважаючи на те, що всі вимоги, поставлені посольством Австрійської Республіки, українська сторона виконала, вїзні візи на час відїзду були не готові. Причини австрійська сторона пояснювати відмовилася.

До складу делегації входили чемпіонки Європи серед юніорок різних років: Ольга Суха (48 кг), Тетяна Лусникова (48 кг) і Марія Семенюк (70 кг), бронзовий призер чемпіонату світу серед юніорок 2006 року Олена Сайко (57 кг), заслужений тренер України Михайло Романкевич й арбітри міжнародної категорії Сергій Гайдай та Юліан Германюк.

Неучасть української збірної в Кубку світу у Відні істотно впливає на її підготовку до чемпіонату Європи в Белграді (6—8 квітня).

Хокей. Відкритий чемпіонат Білорусі. Екстраліга. «Сокіл» (Київ) — «Брест». 2:0.

Бокс. 27 лютого в київському Палаці спорту Natіonal Box Promotіon проводить великий турнір з професіонального боксу під назвою «Double Strіke». Головною подією турніру стане чемпіонський двобій, у якому українець Юрій Нужненко (на знімку) проведе другий захист титулу інтерконтинентального чемпіона WBA у напівсередній вазі (до 66,6 кг). Його суперником буде узбецький боксер Фархад Бакіров, котрий мешкає в Японії. І Нужненко, і Бакіров здобули по 24 перемоги на професіональному ринзі. В обох значний показник дострокових перемог. Отож виникає додаткова інтрига: на ринзі в Києві одному з боксерів доведеться позбутися статусу «непереможного».

У ще одному чемпіонському поєдинку того вечора Вячеслав Узелков сперечатиметься за вакантний титул European External EU у напівважкій вазі. Суперником українського боксера стане досвідчений росіянин Артем Вичкін.

Боксуватиме також відомий український суперважковаговик Олексій Мазикін, котрий раніше виступав під прапором німецького клубу Unіversum Box Promotіon. Для Олексія це буде перший двобій на професіональному ринзі, який він проведе вдома. Його суперник Седрік Філдс (США).

У рамках турніру відбудуться рейтингові бої з участю провідних українських боксерів Сергія Федченка, Вадима Сафонова, Віталія Русаля, Валерія Бражника та інших. На суд глядачів буде представлено молодого суперважковаговика Олександра Кабанова.