Чому депутати Херсонської міськради так бояться аукціонів? Більшість з них стверджують, що аукціони — справа бажана і треба почекати відповідний закон. Менша частина обранців пояснюють це особистими інтересами більшості. А народний депутат Ігор Козаков переконаний: коли в Херсоні передаватимуть землю в користування шляхом аукціонів, то бажаючих працювати в земельній комісії стане значно менше.

Не погодитися із колишнім заступником херсонського міського голови важко. Інакше як пояснити, що із 75 депутатів 25 — члени земельної комісії? А в комісії соціального захисту ніхто працювати не хоче. А під час виборів усі обіцяли захищати народ і його інтереси.

Чергова сесія міськради спіткнулася саме «на землі». Частина депутатів виступили за те, щоб ділянки в місті передавати на чинних умовах, без конкурсу. Тому, хто перший попросив. Щоправда, під тиском бютівців та блоку «Громадський контроль» комісія підготувала два проекти: про аукціони і про конкурсні засади. За основу прийняли другий, без затвердження самого положення. Його розгляд перенесено на кінець лютого.

Херсон.