Парламент не зможе розглянути проект змін до держбюджету, який запропонують народні депутати. Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк на вчорашній прес-конференції. Оскільки відповідно до закону про Кабмін автором поправок до держбюджету може бути лише уряд. А вимогу БЮТ в першочерговому порядку розглянути зміни до головного фінансового документа країни на 2007 рік для збільшення соціальних виплат він назвав черговою піар-акцією.

Водночас Адам Мартинюк нагадав, що наприкінці минулого року парламент прийняв постанову, якою зобовязав Кабінет Міністрів за підсумками першого кварталу внести зміни до держбюджету-2007 для підвищення розміру мінімальної заробітної плати, пенсії та прожиткового мінімуму.

У разі якщо представники опозиційних сил блокуватимуть трибуну, антикризова коаліція, за словами Першого заступника Голови Верховної Ради, «знайде відповідні заходи, які дадуть змогу працювати далі».

А кандидатури Володимира Огризка на посаду міністра закордонних справ та Віктора Короля на посаду голови СБУ, на переконання Адама Мартинюка, непрохідні . «Я не бачу шансів у цих кандидатів пройти через Верховну Раду», — зазначив він. Однак додав, що все може змінитися до четверга.

Адам Мартинюк вважає: якщо парламент не підтримає кандидатів, це не призведе до збурення. В такому разі Президент матиме право внести повторно ці ж кандидатури або запропонувати інші. Перший заступник Голови Верховної Ради висловив побажання, щоб гарант Конституції до внесення кандидатур попередньо погоджував їх з іншими гілками влади.