Учора колегія суддів Верховного Суду скасувала усі ухвали у справі за скаргою колишнього Генерального прокурора Святослава Піскуна про визнання незаконним його звільнення та поновлення на цій посаді і закрила провадження у справі.

На початку засідання повідомили, що до ВСУ від Святослава Піскуна надійшов лист, датований 15 лютого цього року, у якому він пише, що відмовляється від позовної заяви до Президента щодо незаконного звільнення з посади генпрокурора і просить суд закрити провадження у цій справі.

Нагадаємо: 14 жовтня 2005 року Президент Віктор Ющенко звільнив Святослава Піскуна з посади Генерального прокурора країни. 18 листопада Шевченківський районний суд Києва звільнення визнав незаконним і виніс постанову про його поновлення на посаді. 6 грудня Апеляційний суд Києва зупинив виконання постанови Шевченківського суду до розгляду справи в суді апеляційної інстанції. 4 липня минулого року Вищий адміністративний суд відмовив Святославу Піскуну у поновленні на посаді Генерального прокурора країни.