Міський голова за дві години до складання присяги став нелегітимним

Міська територіально-виборча комісія знову здивувала кіровоградців. За дві години до початку сесії міської ради, на якій комуніст Володимир Пузаков мав складати присягу міського голови, члени ТВК скасували рішення про його легітимність, втретє визнавши позачергові вибори міського голови, які відбулися 26 листопада минулого року, недійсними, і призначили повторні вибори на 15 квітня.

Рішення ТВК спричинило розкол у депутатському корпусі і призвело до бійки в сесійній залі. Депутати з фракцій БЮТ і КПУ, які, схоже, зуміли досягти консенсусу з приводу розподілу посад, зважаючи на чисельну більшість, зуміли здолати протистояння колег із Партії регіонів і розпочали засідання сесії. Під звуки сирен та крики опонентів Володимир Пузаков склав присягу, після чого сесію одразу закрили.

Присутня на засіданні ТВК заступник голови Центральної виборчої комісії Марина Ставнійчук назвала дії її членів знущанням над виборчим правом кіровоградців й такими, що підпадають під дію Кримінального кодексу України. Вона має намір особисто клопотати перед правоохоронними органами та Генеральною прокуратурою України про ретельніше розслідування ситуації, що склалася в Кіровограді під час та після позачергових виборів міського голови.

Кіровоград.